Møt bonden: Alex Harvey

Hva er navnet ditt, alder, lager og land for virksomhet?

Jeg heter Alex Harvey, jeg er 50 – så en fyr til. Jeg klarer meg Movis Lochhorn Farm i det skotske høylandet de siste 22 årene.

Hvor lenge har du holdt på med jordbruk?

Jeg har dyrket i nesten 36 år nå, jeg har funnet en fantastisk karriere for å reise til Norge, Canada og noen baltiske land, og de fleste av Movis gårder i Skottland, jeg har møtt mange interessante mennesker jeg liker på jobben hver dag.

Hvilken størrelse og hvilken rase produserer gården din?

Vi har godkjent 2500 tonn stående fiskebioprodukter i Loch Horn og kan produsere 4500 til 5000 tonn laks ved kvantitativ sortering i den første høsten i en 22-måneders syklus. Gården har en flott beliggenhet – avsidesliggende og skjermet – det er et av de dypeste stedene i Skottland, med god vannutveksling. Vi har for tiden 10 heltidsansatte som bygger et veldig talentfullt og dedikert teamsenter.

Helse og velvære ved Atlanterhavslaksekurset

Det er viktig at oppdrettere som er ansvarlige for oppdrett av fisk, får opplæring i helse og velvære. Dette vil bidra til at fisken er fri for sykdom og lidelse, samtidig som den fremmer god produktivitet og overholder lovene.

Finne ut mer

Hva slags produksjonssystem driver du?

Vi har tolv 120 meter sjøvannspenner. Penneteknologi har kommet langt fra de små 7 meter trepennene jeg startet, og industrien ser alltid på fremtiden – innovasjon og utvikling, som det er flott å være involvert i.

Hvorfor bestemte du deg for å starte en virksomhet innen havbruk?

Jeg er oppvokst i Lanarkshire, Skottland, men min mors familie er fra Louis, så vi var jevnlige besøkende utenfor Hebridene på 60- og 70-tallet, jordbruk er i blodet. Jeg elsker Highland-folk som jobber i skogen og havet.

READ  Audi legger til en elektrisk luksuskupé når de oppgraderer til Tesla Model S

Hva er din ultimate ambisjon på dette feltet?

Jeg vil se Highland-samfunnene trives, med mennesker som blir respektert og miljøet blir respektert. Fiskeri har gitt mange positive ting til de små landsbyene på vestkysten, og det er et privilegium å bo her, jobbe og bidra med noe nyttig.

Hva er din største bekymring på jobben?

Oppdrett er et yrke, så en liten del av deg er alltid på jobb, du trenger ikke å bekymre deg så mye for å forstå at disse fiskene er i din pleie, så du må jobbe hardt, ta hensyn til detaljer, alltid tenke fremover.

Hvilket utstyr liker du på gården din?

Vi er godt kjent med en moderne Gail Force Park i Loch Horn, sterke AKVA-penner og den siste Sealpro-nettet fra Knox web, men jeg liker landingshåndverk for flere deler for nettstedet, designet og bygget med lokalt dyktige håndverkere i Highlands .

Hva er din favoritt sjømat?

Thai fiskekarri er et reelt valg, låsen er en påminnelse om hvor mye du kan lage med lokalt dyrket sjømat, så vi prøver alltid noe fersk hjemme.

Hvis du vil vurdere å delta i denne fiskeserien, kan du kontakte megan@hatch.blue for å få detaljer om gården din.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *