Mot en økning i nettverkskostnadene i 2023 i Vallonia, kan tariffene øke med 15 % fra januar

Overfor kostnadene deres eksploderte, har fire nettoperatører (Resa, AIEG, AIESH og REW) bedt den vallonske energikommisjonen (Cwape) om tillatelse til å øke sine tariffer med omtrent 15 % fra januar 2023, rapporterte Le Soir onsdag. Bare orker vil beholde prisene sine.

Tariffene til Grid Distribution (GRD)-operatører sør i landet ble undersøkt og frosset i fem år (fra 2019 til 2023) under den siste analysen av Cwape. Fire fargedistributører – Resa (gass og elektrisitet i provinsen Liège), Wavre energinett, AIEG (elektrisitet i kommunene Andenne, Gesves, Ohey, Rumes og Viroinval) og AIESH (elektrisitet i Beaumont, Chimay, Couvin, Froidchapelle , Momignies og Sivry-Rance) – men den har nettopp sendt inn til regulatoren og be om en (oppover) revisjon av tariffen fra januar 2023.

Betydelig innvirkning

«Prismetodikken tillater oss å be om en gjennomgang av autoriserte inntekter hvis eksepsjonelle omstendigheter oppstår i løpet av reguleringsperioden, forutsatt at de har en varig og betydelig innvirkning på vår økonomiske tilstand og at disse omstendighetene er utenfor vår kontroll,» forklarer Roger Le Bussy, administrerende direktør i Wavre Energy Network. Nettsjefer nevner spesielt lønnsindeksering, materialprisøkninger og energikostnadsøkninger.

Cwapes president, Stéphane René, bekrefter at han har mottatt disse fire forespørslene. Teamene undersøker dem og vil ta sin avgjørelse innen midten av desember.

READ  "Mange frilansere vil måtte ta den samme avgjørelsen."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *