Mot en streik i Delhaize?

Det er sendt inn en streikevarsel innen supermarkedsgruppen Delhaize. Etter en større omorganisering i 2019 strandet forhandlingene om tariffavtalen.

Lesetid: 2 minutter

DeSosialistiske og liberale fagforeninger sendte inn streikevarsel til Delhaize supermarkedsgruppe etter at sosial rådgivning mislyktes, ifølge rapporter. Hvem finner du mandag kveld.

Delhaize ble omorganisert i 2019 for å drive butikker mer effektivt. Spesielt er det opprettet tverrfunksjonelle team for å distribuere ansatte mer fleksibelt. I tillegg er det opprettet et mobilt team for å ta igjen fravær i butikk.

Kristne og liberale fagforeninger var imidlertid ikke fornøyd med denne nye tilnærmingen og signerte ikke tariffavtalen. Setca-BBTK ble først med, men trakk seg ut i vår.

Mandag ble det holdt et forsoningsmøte, men det var mislykket. Fagforeningene og ledelsen klarte ikke å bli enige om eksisterende tariffavtale. Et alternativt forslag fra CGSLB-ACLVB ble også avvist.Så Setca-BBTK og CGSLB-ACLVB har sendt inn en bruddmelding som utløper om to uker. Et slag vil følge hvis ingen løsning blir funnet innen denne tiden.

READ  Banksektoren: bpost bank bør integreres i BNP Paribas Fortis i 2024

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *