Mot et vendepunkt i krigen i Ukraina? Tyskland klar til å levere Panther-tanks til Polen

«Hvis vi blir stilt spørsmålet, vil vi ikke motsette oss det,» erklærte ministeren for det regjerende Grønne partiet i koalisjon med Olaf Scholz» sosialdemokrater.

«Foreløpig er spørsmålet ikke stilt» om at Polen skal sende en offisiell forespørsel til Berlin, sa ministeren i et intervju i Paris på den franske kanalen LCI.

Den tyske regjeringen er under økende press for å forsyne Ukraina med Leopard tunge stridsvogner, som kan ha en betydelig innvirkning på slagmarken mot russiske tropper. «Jeg forstår hvor viktige disse tankene er, og vi er fullstendig klar over det,» la Baerbach til.

Polen og Finland har tilbudt å levere sine egne leoparder, men gjeneksport krever offisiell tillatelse fra Berlin.

Olaf Scholz har imidlertid så langt nektet å kommentere spørsmålet om disse indirekte leveransene, samt direkte levering av Panthers fra tyske aksjer.

Spørsmålet ble tatt opp igjen søndag i Paris, og under en pressekonferanse med Emmanuel Macron unngikk presidenten spørsmål, og gjentok behovet for å rådføre seg med Ukrainas allierte om våpenleveranser.

Denne helgen advarte den russiske statsdumaens formann Vyacheslav Volodin vestlige og snakket om en «tragedie av globale proporsjoner» da den tyske panteren leverte 2 stridsvogner til Kiev.

READ  Duke's Duke snakker om veldedighets "barbarisk handling" Prins Harry er sønderknust Royal | Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *