Mottar NES-kontrakt fra Fjord1 for båtendringer

NES Sales SVP Stein Ruben Larson, NES Sales Manager Martin Asheim and Fjord1 Project and Technical Manager Niles Christian Berg. Kreditt: Norwegian Electrical Systems.

Norwegian Electric Systems (NES) er kontrakt med den norske fergeoperatøren Fjord 1 for å fungere som datakoordinator og for å levere kraftkontroll, distribusjon og batterisystemer til de tre båtene.

Båtene blir konvertert fra gass- og dieselfremdrift til batteridrift uten utslipp.

Etter overgangene vil skipene taue og tilby fergetjenester mellom Kjabsvik og Bognes og Scorberget i det nordlige fylket Nord-Norge.

1. desember 2022 begynner Fjord1 å operere med disse skipene.

Riktignok vil Fjord1, som driver mer enn 80 fartøyer, også motta utstyr og kontrollsystemer for fire batteriladestasjoner.

NES, et datterselskap av den Oslo-børsnoterte HAV Group, vil installere batterier, ladesystemer og nye generatorer på båter.

I tillegg vil selskapet oppgradere vekselstrømskortene og automatiseringssystemene til båtene.

For batteriladestasjoner vil NES levere kraftelektronikk, ladetårn og kontrollsystemer.

Martin Asheim, salgssjef i NES, sa: “Vår rolle som systemkoordinatorer og intern leverandør av integrerte systemer lar oss forbedre lading mot innebygde energibehov, og derved bevare maksimal energieffektivitet. Eller rett og slett, redusere OPEX til et absolutt minimum. ”

Disse systemene vil bli designet, montert og testet ved NES hovedkvarter i Godwick, Norge.

Asheim la til: “Disse prosjektene handler ikke bare om å kombinere forskjellige teknologier. Det mest verdifulle bidraget vi gir til disse prosjektene er vår rolle som datakoordinator. Sistnevnte gjør at hele det elektriske systemet kan endres og redusere risikoen for både siden og rederiet. ”

NES vil slå seg sammen med utvalgte alternative verft for å effektivisere distribusjonen av ‘svært energieffektiv drift’.

READ  Mersk boring beskytter Agar PP-kontrakt for lavutslippsrigg

Inntil nå har NES 18 suspendert batterisystemer på nullutslippsbåter.

Med denne nye avtalen vil selskapets totale installerte base øke til 21.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *