Mr. Musk sier at han har solgt «nok aksjer» og fordømmer «påslaget» i California.

Teslas administrerende direktør Elon Musk sa at han har solgt «nok aksjer» til å oppfylle planen hans om å selge 10 prosent av sin eierandel i verdens mest verdifulle bilselskap, sa et intervju tirsdag.

Milliardæren, som flyttet selskapets hovedkvarter fra California til Texas denne måneden etter å ha flyttet i sin personlige egenskap i fjor, kritiserte også California for å være «overveldet».

Aksjer i Tesla, som er nær ved å sette rekorder, mistet nesten en fjerdedel av verdien etter at Musk sa 6. november at han ville selge 10 % av eierandelen sin hvis Twitter-brukere gikk med på det.

Tirsdag solgte Musk ytterligere 583 611 aksjer, noe som bringer det totale antallet aksjer han dumpet til 13,5 millioner, eller omtrent 80 % av det han hadde til hensikt å selge.

«Jeg solgte nok aksjer til å komme til rundt 10%, pluss at opsjonene ble utøvd, og prøvde å være veldig bokstavelig,» sa han i et intervju med det satiriske nettstedet Babylon Bee.

På spørsmål om han solgte aksjer på grunn av Twitter-målingen, svarte han at han burde ha utøvd aksjeopsjoner som utløper neste år «uansett hva det måtte ta». Han la til at han solgte en «ekstra eierandel» for å nærme seg 10%.

Av de 13,5 millioner solgte aksjene ble 8,06 millioner brukt til å betale skatt ved utøvelse av opsjonene hans.

Musk sa på Twitter søndag at han vil betale mer enn 11 milliarder dollar i skatt i år.

«California var en gang mulighetenes land, og nå … er det mer et land med overregulering, trass og overdreven skatt,» sa han og la til at «det er vanskelig å få ting gjort» i California. (Rapportering av Hyunjoo Jin. Redigering av Jerry Doyle)

READ  Chief Production Officer Masamichi Okada, Energy News, ET EnergyWorld

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *