Muligheter i offshore-luften tiltrekker seg norske Nutson

(Filbilde)

Utstedt av

Maritim administrator


01-12-2021 06:54:53

Økende fokus og opplevde muligheter i sjøluftsektoren tiltrekker seg et økende antall maritime og rederier til virksomheten.

I den siste utviklingen har Nutson OAS of Norway, som administrerer og driver LNG-transportører og produkt- / kjemikalietanker, inngått et samarbeid om å etablere et nytt selskap for å utvikle havvindprosjekter i Norge og internasjonalt. Det nye selskapet vil omfatte rederi, det norske elektronikkverktøyet Hugland Kraft AS og kraftproduksjonsselskapet Sunhartland Kraftlock AS.

«Vi står overfor en grønn overgang som krever betydelig fornybar energi. Sammen med sjøvann og vannkraft kan vi ha stor nytte av regionen ved å bruke våre fornybare naturressurser til å bygge grønn industriell vekst og utvikling for fremtiden,» sa John Martin Magens SKL-sjef. .

Ifølge selskapene har Sørvest-Norge en lang maritim arv som er bygget på næringer som fiske, skipsfart, olje og gass. Produksjon av fornybar energi har også lang tradisjon i Norge, men hvis Norge skal bli elektrifisert, vil det være behov for ny fornybar energi.

1. januar 2021 åpnet Norge to områder for sjøluft, som det nye selskapet ser på som et sterkt prospekt. Utsira North er lokalisert for å gi betydelig kraftmangel i påvente av ny fornybar elektrisitet til en region. Norge kan være en oppstart som leverandør av fornybar energi til Sør-Nordsjø II Europa.

«Med Utsira Nord- og Sør-Nordsjø II kan Norge ta en posisjon som en ledende havvindnasjon bygget på vår ekspertise fra den maritime sektoren, olje og gass og vannkraft,» sier Nut Waspotn, administrerende direktør i Deep Wind.

Gjennom Deep Wind Offshore vil alle tre selskapene søke å utnytte sin industrielle og brede kompetanse innen energi- og marinemarkedet for å realisere forretningsmuligheter i disse nye, bærekraftige forretningsområdene. Samtidig håper selskapet å ha nytte av ulike samarbeid fra olje- og gassektoren, samt kapasitet og teknologisk kraft til å representere industrien.

«Vi oppretter nå et nytt, regionalt selskap på Vestlandet, og vi vil bidra til utvikling av kompetanse i regionen, samt ny fornybar kraftproduksjon utenfor landet.» Sier.

READ  Miljøgrupper oppfordrer Norge til å stoppe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *