Myndighetene sier Alexei Navalny ble arrestert på vei tilbake til Russland Alexei Navalny

Russlands fengselstjeneste sier at det har en ordre om å arrestere Alexei Navalny, en uttalelse fra en opposisjonspolitiker for noen dager siden. Er tilbake i Russland Etter å ha kommet seg i utlandet etter mistanke om FSB-forgiftning.

Navalny vil få fengselsstraff når han går fra et fly i Moskva søndag. Myndighetene sier at han vil bli tatt i varetekt og avhørt for ikke å møte for prøveløslatelse Han ble angrepet av en gift i Novichok-stil i august.

Attentatet ble kjempet for livet hans før opposisjonslederen ble overført til et sibirisk sykehus Tyskland For behandling.

Mens du er der, Han deltok i Belling Gate-rettssaken Den fant et FSB-vinnerteam som skygget ham rundt Russland Innrømmet tilståelse over telefon Fra en av mennene som deltok i operasjonen.

Disse åpenbaringene var veldig pinlige for Kreml. Russlands president, Vladimir Putin, Kaller rapporten en «fabrikasjon» og beskylder Navalny for å være støttet av vestlige etterretningsbyråer.

Russiske regjeringsorganer har siden presset på at Navalny skal utvises, åpnet en ny straffesak mot ham og truet med å revurdere en egnethetstest siden han ble anklaget i 2014 for å være politisk motivert.

Navalny sa imidlertid at han planla å returnere til Russland denne uken. «Spørsmålet om jeg skulle komme tilbake har aldri vært før meg,» skrev han i et nettinnlegg. Han inviterte sine supportere til å møte ham på flyplassen, noe som kunne provosere hvis han ble tatt i varetekt.

Torsdag sa regjeringen at de ville arrestere opposisjonslederen for første gang, og Navalny bekreftet nesten en konfrontasjon da han ankom Moskvas Vunukovo-flyplass med et Bobeta-fly fra Berlin som skulle planlegges å lande klokken 19.20 lokal tid.

READ  Benrester av en mann som ble savnet i 17 år i en nedsenket bil

Fengselsansvarlige sa: [parole] Krenker Nalni må vente til domstolen bestemmer seg for å erstatte den betingede dommen med den faktiske dommen. ”

Disse kommentarene er den første bekreftelsen på at Navalny har blitt erklært som en rømling «for å ta skritt for å arrestere ham så snart hans oppholdssted er fastslått». Denne rapporten øker sjansene for å bli arrestert så snart Navalny kommer.

Russiske tjenestemenn sier at politikeren bør holdes tilbake fordi han savnet prøveløslatelse i 2014, hvor han ble dømt for svindel og hvitvasking av penger.

Prøveperioden for Navalnys betingede dom ble offisielt avsluttet 30. desember, men myndighetene hevdet at han hadde brutt vilkårene for prøveløslatelse ved å ikke møte etter å ha blitt løslatt fra Charita Hospital i Berlin.

«Å bli utsatt for rehabiliteringsprosedyrer er ikke en grunn til ikke å være virkelig registrert,» sa Navalny om sitt fortsatte opphold i Tyskland etter å ha blitt løslatt fra Charita Hospital i september.

Nalny har blitt en av de viktigste opposisjonsfigurene i landet, både i ledende protester mot Putin og i å støtte korrupsjonsetterforskning blant noen av Kreml-lederens nære allierte.

Russland har nektet å iverksette en kriminell etterforskning av Navalnys gift og sa at det ikke er bevis for at noen av angrepene fant sted.

I et brev som ble offentliggjort torsdag, nektet også Russlands etterforskningsteam å åpne en straffesak mot Navalny. Som svar på opposisjonslederens forespørsel skrev russiske tjenestemenn: «Det er ingen avgjørende bevis under omstendighetene om forholdene der FSB-medlemmene i Russland indikerer forbrytelsen.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *