Mystiske skjulte gjenstander er sett i det berømte Vermeer-maleriet

Eksperter oppdager nye skjulte gjenstander i Vermeers «The Milkmaid»-maleri Kunstneren dekket dem og malte dem.

Med avanserte skanneteknikker hadde Vermeer opprinnelig malt ytterligere detaljer under en vanlig hvit vegg som fikk melkepikens knallgule og blå kjole til å skille seg ut.

«Det avslører en uventet ny Vermeer, som er fantastisk,» sa Gregor Weber, leder for kunst ved Rijksmuseum, på en pressekonferanse. Disse endringene, bemerker han, gjør at det ikoniske bildet av melkepiken i maleriet som heller melk fra en jordmugge, «står så monumentalt foran oss.»

Takket være røntgenbilder utført for et tiår siden, fikk forskere vite at «The Milkmaid» var skjult under lag med maling, ukjent for hvilke.

«For lastet»

En av de viktigste oppdagelsene er at kunstneren malte en trekanne på veggen bak melkepikens hode.

Først trodde de at det kunne være peisen. Men en ny teknikk kalt «infrarød reflektans med kort bølgelengde» viste tydelig detaljene i kannene og trerammen. Vanligvis brukt til industrielle studier og militære formål, produserer teknikken «falske farge»-bilder som får maleriet til å virke blått når det faktisk var svart maling.

Museet brukte lignende metoder for å avdekke den kreative prosessen bak Rembrandts «The Night Watch» og Vermeers «Girl with a Pearl Earring», uten kunstnermaleri eller studier.

«Det vi oppdaget med La Lightière var at det ikke var en vakker hvit vegg bak henne. Nei, det var en hengende garderobe med kanner,» sa Rijksmuseum-direktør Dako Tibbitz til AFP.

Etter å ha tenkt seg om, sa Vermeer til seg selv: «Dette er en veldig travel komposisjon, jeg skal male den,» sier Tibbitts.

READ  Fiona de Pauly i sine første skritt som kunngjører på RTL-TV: «Jeg var så stresset»

«Nesten komplett»

Eksperter har gjort en annen viktig oppdagelse: den tidligere stiplede skyggelagte omrisset kan nå antas å være en pilvevd «ildkurv», som en gang ble brukt til å lufte klær.

Forskerne fant også en tykk linje med svart maling «hast påført» under melkepikens venstre arm, noe som tyder på at Vermeer laget en rask foreløpig skisse.

I sin søken etter perfeksjon dekket Vermeer alle gjenstander og detaljer med maling. Kannens stativ ble senere erstattet av en skarp hvit vegg, mens kurven ble en mye mindre benvarmer.

Endringene han gjorde ville være viktige for hans senere arbeider, malt enkelt med fargeblokker og lys og skyggespill. Eksperter sa at de kan sees spesifikt i hennes ikoniske arbeid, «The Girl with a Pearl Earring», som er en del av hovedutstillingen.

«Han har lært at mindre er mer,» sa Weber.

Utstillingen, som er planlagt fra 10. februar til 4. juni 2023, vil samle 27 av malerens 35 verk fra museer over hele verden. Lite er kjent om Vermeer (1632-1675), som levde et beskjedent liv i Delft under «gullalderen» til nederlandsk maleri.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *