Mystiske spekkhoggere fra Norge forlater Norge i den første kampen mellom de to landene

Borgerforsker Asmond Asheim fotograferte en pod med seks hvaler i juli 2021 i Beroford.

Tre unike hvaler er fotografert i Sør-Norge siden de sist ble sett utenfor vestkysten av Skottland i 2018.

The Hebrew Whale and Dolphin Foundation sist kjente pod – aldri sett før i skotsk farvann – løser et treårig puslespill 23. juni 2018 utenfor Waterseau på vestkysten av Skottland.

Melde deg på Til vårt daglige nyhetsbrev

I Nyhetsbrev Skjær gjennom støyen

Gjennombruddet kom 10. juli i år, da borgerforsker Asmond Asheim fotograferte en pod på seks hvaler i Berryford.

Hval i Sør-Norge ble sist sett på vestkysten av Skottland i 2018 (foto: Asmond Asheim).

Han sendte bildene sine til den norske Orca Survey, hvor Dr. Eve Jordine oppdaget at spekkhoggerne ikke var kjent fra norske poster.

Les mer

Les mer

Network Rail bygger Skottlands første ‘Beaver Tunnel’ under Highland Mainline

Fargen på dyrets rygg – kalt en sadel patch – var forskjellig fra spekkhoggere som ofte finnes rundt om i Norge.

For å identifisere disse pattedyrene, så Dr. Jordine lenger inn i det fjerne – sammenlignet individer med andre nasjonale poster.

Scottish Killer Whale Catalogue – Et viktig forskningsdokument som inneholder de beste bildene av alle kjente levende spekkhoggere som finnes i det skotske farvannet.

Dr. Jordine sa: “Fra det øyeblikket jeg så bildene av Azmut første gang, visste jeg at disse spekkhoggere var” forskjellige “fra våre norske spekkhoggere.

“Etter vår vanlige protokoll prøvde jeg å identifisere dem fra vår norske liste uansett, men som forventet fant jeg ingen treff. Da jeg husket at jeg måtte bla gjennom den skotske listen, hadde jeg en sterk følelse av at jeg ville finne dem der.

“Og bingo! Å finne denne første fotokonkurransen mellom Norge og Skottland var utrolig! ”

Forskere fra Hebrew Whale and Dolphin Foundation og forfatterne av den skotske spekkhoggerlisten bekreftet på det norske møtet at tre av spekkhoggerne var spesifikke personer kjent fra den skotske listen.

Den eneste bekreftede forhåndsobservasjonen av denne spekkhoggerpoden ble laget av Hebrew Whale and Dolphin Foundation i 2018, da stiftelsens forskningsbåt fant dyrene 300 meter fra Silurian.

En melding fra forfatteren:

Takk for at du leser denne artikkelen. Siden endringen i forbrukervaner forårsaket av koronaviruset vil påvirke annonsørene våre, stoler vi på din støtte mer enn noen gang.

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du vurdere å ta et digitalt abonnement for å støtte vår pålitelige, faktabekreftede journal.

READ  Ti år etter angrepene i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *