– Nå begynner den virkelige utfordringen – VG

Klar for konkurransen: Da han kunngjorde sin valgseier fra Wilmington i Delaware søndag kveld, var det klart at Joe Biden allerede var i ferd med å ta kontroll over USA. Foto: Andrew Hornick / AP

20. januar vil Joe Biden overta presidentskapet – men hva vil skje på den tiden?

På lørdag ble det klart: Joe Biden ble valgt som vinner av det amerikanske presidentvalget. Dermed blir han den neste og 46. presidenten i USA, Kamala Harris Første kvinnelige visepresident i amerikansk historie.

Med minst 279 velgere vinner Biden valget mot avtroppende president Donald Trump. For å bli president, må du ha flertall Av 538 velgere i valgkollegiet Med minst 270 velgere.

Ulike stater har forskjellige antall velgere, og alle stater vil stemme på hvem som blir president etter fullført opptelling.

Les også: Usikkerhet i Arizona fire dager etter at Fox ga Pidan seier

Prosessen med å bringe en ny president til USA fra valgdagen er mer enn to måneder, og den har flere juridiske stopp.

Denne veien kan imidlertid være mer plagsom for Biden i år enn vanlig: landets nåværende president, Donald Trump Innrømmet ikke valgnederlag Og gratulerte ham med seieren, og han har kommet med påstander om valgsvindel.

Han sa at valget var «langt borte» og at det var en Trump-kampanje Arkiverte en rekke søksmål mot valgdeltakelsen i flere stater.

Republikanere om Trump-saken: Tannløs og ikke støttet

Ber Trump om å starte transformasjonsprosessen

Center for Presidential Change Board, Som tjener til å råde innkommende presidenter om å akseptere presidentskapet i USA. Skriver i en uttalelse søndag Biden-kampanjen ser ut til å gå bra.

De påpeker imidlertid at den nåværende presidenten gjør ting mer kompliserte enn vanlig:

– Nå begynner den virkelige utfordringen. Vi oppfordrer Trump-administrasjonen til å starte prosessen med umiddelbar omstilling og bruke alle ressursene som er tilgjengelig for Biden-teamet. Det var en tøff kampanje, men historien er full av eksempler på presidenter som høflig hilste på motstanderne etter slike kampanjer.

READ  Den nye tråleren har ankommet Norge - Kovit-saken er om bord

I denne rapporten deler både republikanerne Josh Bolton og Michael Levitt erfaringen fra Bush-administrasjonen, mens demokratene Thomas McLardy og Penny S. Pritzker signerte også med erfaringene fra henholdsvis Clinton og Obama-administrasjonene.

Joe Biden, vinneren av valget, er ennå ikke formelt anerkjent av public service administrationen. Han må ha tilgang til økonomiske midler for å gjennomføre endringen, skriver NTP.

– ொண்ட Lame Duck President

VG-kommentator Hen Scordweight, som var i USA under valget, sa at Joe Bidens erstatningsteam nå vil påta seg forskjellige roller, noe som fører til en bedre overgang fra en president til en annen.

– Det går bra, sier han og legger til:

– Donald Trump vil nå bli kalt «den lamme andepresidenten.» Han har alle makter og alt som tilhører presidentskapet, men han kan i prinsippet ikke gjøre noe fordi en annen president valgt i USA tiltrer 20. januar.

VG Spesial: Hva om Donald Trump nekter å forlate Det hvite hus?

Det er ikke veldig klart hva som vil skje hvis Trump gir fra seg makten og nekter å forlate Det hvite hus. «Jeg håper hæren får ham ut snart.», Sa Biden når han ble spurt om en scene som denne.

– Du kan ikke avskjedige noe med Trump, men det som fremmes fra Det hvite hus, skader en mann av hans selvbilde, Eric Luke, en amerikansk ekspert og Civita-konsulent, jobbet tidligere med VG.

Under valgoversikten finner du en liste over viktige datoer frem til Bidens innvielse.

Stemmer telles fortsatt, og media har forskjellige prosedyrer når de bestemmer seg for en stat. VGs statistikk gir DPA, Som bruker CNN Hovedkilden:

Etter valgdagen i USA

 • Den amerikanske valgdagen kommer på tirsdag Deretter Første mandag i november. I år er det 3. november. Avstemmingen begynner landsdekkende på valgdagen. I noen stater som Florida Tellingen av poststemmer begynner før valgdagen, Andre som Pennsylvania må vente til valgdagen.

4.–23. November

 • I løpet av denne perioden telles og registreres de mottatte stemmene. For at poststemmer skal bli godkjent, må de være stemplet i alle stater innen midnatt 3. november. I de fleste tilfeller må poststemmene ha kommet innen en dag eller to etter valgdagen.
 • I staten Washington vil de imidlertid motta poststemmer frem til 23. november, dagen før regjeringen anerkjenner valgresultatet.
 • I tippstatene i Pennsylvania kan poststemmer komme til 6. november. I delstatene Minnesota og Nevada mottar de poststemmer til 10. november, mens grensen i Ohio er 13. november.
READ  Tørst etter åpen plass? Norge oppretter ti nye nasjonalparker

Feiring: Det er klart at sittende visepresident Kamala Harris og sittende president Joe Biden vant valget med sine allierte lørdag 8. november. Foto: JIM LO SCALZO / EPA

10. november – 11. desember

 • Hver stat anerkjenner valgresultatene. Dette skjer på en litt annen måte i forskjellige stater. Fristen for en stat til å sende inn sitt vedtak kan utsettes hvis marginene mellom kandidatene er for smale.
 • Dette er fristen for stater å telle stemmer, løse tvister og bestemme hvem som vinner statsvalg.

Les mer

Kamala Harris Historical

 • Velgerne stemte i staten de representerer. Det vil finne sted den første mandagen Deretter Den andre onsdagen i desember, i år faller den 14. desember.
 • Washington D.C. og 33 andre stater har lover som krever at velgerne stemmer, avhengig av hvem som vant statsvalget. Lovene gir også grunnlag for å ilegge velgere som ikke stemmer på vinneren, men som de ønsker det.
 • Etter avstemmingen vil seks stemmesedler bli sendt til Washington, inkludert den nåværende visepresidenten, presidenten til senatet.
 • I følge Nasjonal geografi Det er en teoretisk mulighet for at taperen ved valget ikke aksepterer denne avstemningen, i så fall vil det være en konstitusjonell krise.

Les mer

Joe Biden til Trump-støttespillere: – La oss gi hverandre en sjanse

 • Stemmesedler med valgdeltakelse har ni dager til å komme til Kongressen i Washington, embetsmenn som har dem.
 • Den nye kongressen – bestående av to kamre i Senatet og Representantenes hus – tiltrer. Dette er den offisielle åpningen av den 117. amerikanske kongressen.
 • Demokrater vil sannsynligvis beholde et flertall i Representantenes hus, mens republikanerne sannsynligvis vil beholde et flertall i Senatet. Dette er imidlertid ikke bestemt ennå. Minst to av de 100 setene i Senatet vil gå til valglokalet i januar, noe som betyr minst en splittelse i Senatet.
READ  Hvorfor det er viktig å finne pålitelige selskaper innen finanssektoren

Nasjonalforsamling: Den amerikanske kongressen i Washington. Foto: Jostin Madre / VG

 • Representantenes hus og senatet holder et felles møte der stemmeseddene leses og telles alfabetisk. Hvis en av kandidatene, Biden eller Trump, får 270 eller flere stemmer, vil senatpresidenten kunngjøre avgjørelsen.
 • Hvis ingen av de to presidentkandidatene får minst 270 stemmer, kan Representantenes hus avgjøre valget. Så er det opp til flertallet å avgjøre hvem som skal være president. Det er lite sannsynlig at dette vil skje i 2021, da Joe Biden allerede mottok 279 velgere lørdag 8. november.

Les mer

Joe Biden vil håndtere koronainfeksjonen

 • Dette er innvielsesdagen. Som Barack Obama gjorde før Donald Trump tiltrådte, har den avtroppende presidenten en vane å ønske den påtroppende presidenten velkommen til Det hvite hus før selve innvielsesseremonien.
 • Deretter vil innvielseseremonien finne sted, der den påtroppende presidenten tiltrer. Det er vanlig at alle tidligere presidenter som fremdeles lever deltar på seremonien.
 • Hvis den påtroppende presidenten dør mellom valgdagen og innvielsesdagen, vil den påtroppende visepresidenten tiltrede og bli USAs neste president.
 • Det er uklart hva som vil skje hvis den avtroppende presidenten nekter å forlate Det hvite hus. Biden tror bestemt at hæren vil utvise ham med makt.

Det var slik da Donald Trump tiltrådte 20. januar 2016.

bevis er: CNN Og Forsvarer

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *