Nadal oppfordrer livet til slutt: «Det kommer en tid da hodet mitt vil fortelle meg pasta» | Tennis

I mer enn femten år har Rafael Nadal lært å leve med en «kronisk og uhelbredelig» sykdom i venstre ben. Omtrent 36, når smertene er skarpe med Roland-Carros-tilnærmingen (22. mai-5. juni), når vil han motstå ham?

I sitt elskede hjemland kommer spanjolen, som har vunnet 21 Grand Slam-trofeer – inkludert 13 i Paris – til det farligste øyeblikket i sin eksepsjonelle karriere: starter sesongen på Oucher først i begynnelsen av mai. Nok en skadefeil (ribbeinsbrudd i midten av mars), bare fem kamper (tre seire og to tap) i beina, og ikke nå finalen, den første (beklager for å sette til side 2020-sesongen Covit-19).

«Jeg skadet meg ikke. Jeg er en spiller som lever med en skade. Ikke noe nytt»: Nadal, som nok en gang ble forrådt av venstrefoten i Roma forrige uke, oppsummerer saken sin.

«Det har vi rett og slett fått beskjed om. Noen ganger mer og noen ganger mindre. Dagen i dag var sprø, innrømmet han etter å ha tapt i 16. runde mot Denis Shapovalov (1-6, 7-5, 6-2), der vi så ham halte og rynke pannen i andre halvdel av kampen.

I detalj har major Khan lidd av osteonekrose i foten siden 2005. En «kronisk og uhelbredelig» degenerativ sykdom, ryddet han i Madrid tidlig i mai.

«Tonvis av betennelsesdempende medisiner»

Ofte pleier Nadal å tømme emnet foran journalister. I stedet for i den italienske hovedstaden ble han i den og åpnet opp om sin smertefulle og slitsomme hverdag utover tennis.

«Jeg spiller fordi det gjør meg glad, men på et tidspunkt frarøver smerten deg den lykken, ikke bare i tennis, men i hverdagen,» sa Rafa. Problemet mitt er at jeg i en tid har hatt mange dager med mer smerte.

READ  Coffin avviste motstanderen Evans og klatret til åttende i Monte Carlo.

«Jeg elsker det jeg gjør, konkurranse, det gir meg uforglemmelige øyeblikk, men det gir meg også mange ulykkelige dager,» insisterer han.

«Jeg vil ikke spille offer, jeg skal prøve å være så tydelig som mulig: i morgen (sist fredag) kommer jeg til å våkne opp i det umulige, beskrev han kvelden for evakueringen. Roma bor jeg med en tonnevis av antiinflammatoriske medisiner hver dag. Ellers kan jeg mest sannsynlig ikke det. , jeg vil vakle.

– Det er vanskelig å trene flere dager på rad. For å være konkurransedyktig på høyeste nivå må man gå bra, jeg kunne ikke jobbe med det, fortsetter spanjolen. Noen ganger er det vanskelig å akseptere situasjonen.

«liten sjanse»

Etter å ha pådratt seg flere skader gjennom livet, hvor mye lenger vil han tåle traumet? Uten videre har beinet hans allerede tatt ham vekk i andre halvdel av 2021.

Hodet mitt vil akseptere utfordringen til jeg orker det, svarte Nadal. Tiden kommer da hodet mitt vil si «pasta». Fordi du ikke kan leve med så mye smerte hver dag.»

«Det blir vanskeligere,» innrømmer han.

I mellomtiden blir «Rafa» til «Rafa» med streng besluttsomhet, og Roland-Carros – legen hans vil følge ham – til hans andre hjem.

«Jeg vet ikke hva som vil skje om to dager eller en uke,» sier Nadal.

Men, «Jeg kommer ikke til å slutte å tro eller kjempe for å gi meg en sjanse. Jeg kommer til å nærme meg ting bedre, så hvis det er en liten sjanse for suksess i Paris, er jeg mentalt klar til å gripe det, sa han.

READ  Rangers stiller spørsmål ved troverdigheten til en video av spillere som angivelig bruker 'sekterisk språk' når politiet etterforsker Skottland Fotballnyheter

«Hvis det var et glimt av håp, ville jeg ha spilt på mitt beste nivå siden jeg kom tilbake fra skade,» husket han fra starten til kampen mot Shapovalov.

Hodet mitt er klart til å akseptere situasjonen og møte utfordringen, tror jeg. Nadal sa at han fortsetter å håpe jeg får muligheter. Det eneste er at foten min skal la meg spille.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *