Nancy Pelosi sier at lovgivere som hjalp Capitol-angrepet kunne bli tiltalt Amerikanske nyheter

Husets høyttaler, Nancy Pelosi, Er Tidligere denne måneden sa det at kongressmedlemmer kan bli tiltalt hvis de blir funnet skyldige i å «hjelpe og støtte» det voldelige angrepet på Capitol, som drepte fem mennesker.

«Det blir søkt etter rettferdighet når vi adresserer opprøret mot Capitol i forrige uke,» sa den demokratiske talsmannen til reportere fredag.

«Hvis kongressmedlemmer blir funnet å være medskyldige i dette opprøret, kan de faktisk bli hjulpet eller støttet av Kongressen på grunnlag av en tiltale for forbrytelsen.»

Pelosis kommentarer kom en dag etter at Mickey Sheryl fra New Jersey Democratic Congress sa at han så på medgrupper som ledende grupper på Capitols «spionovervåking» -turer dagen før opptøyene.

Mer enn 30 demokrater har signert Per brev, Ledet av Sheryl, søkte etter mer informasjon om turen til Capitol 5. januar.

På pressekonferansen – Han var den første siden rådet anklaget Donald Trump For andre gang i sin rolle i å promotere Trump-mobben – kunngjorde Pelosi at det ville bli en gjennomgang av Capitol-sikkerheten.

Han sa at pensjonerte generalløytnant Russell Honore ville bli tappet for å lede en sikkerhetsgjennomgang av USAs hovedstad i kjølvannet av forrige ukes terroropprør.

Honore er best kjent for å ha tilsyn med humanitær bistandsinnsats i Louisiana etter orkanen Katrina. Pelosi sa Honor umiddelbart vil gjennomgå sikkerhet og kommunikasjon mellom byråer og Capitols «kommando og kontroll».

Pelosi vil ikke gi spesifikke detaljer om når han vil sende tiltalen til senatet.

«De stiller nå dette for retten,» sa talsmannen om siktelederne. «Du vet først når vi kunngjør at vi skal dit.»

Etter mottak av Senatartikkelen må kammeret starte en etterforskning for å avgjøre om presidenten er skyldig og bør fjernes fra embetet.

READ  Massiv brann på et kjøpesenter i Moskva: mistanke om grusomt spill

Selv om rettsaken skal begynne etter at den valgte presidenten Joe Biden tiltrer 20. januar, kan en dom hindre Trump. Tilbake fra presidentskapet. Noen få republikanske senatorer har allerede kritisert Trump og signalisert at de ikke har bestemt seg for om de vil støtte dommen, men minst 17 skal dømmes.

I mellomtiden kunngjorde justisinspektøren på fredag ​​at han gjennomgikk avdelingens rolle i opptøyene. Generalinspektøren, Michael Horowitz, sa at hans kontor ville «vurdere om det er noen svakheter i DOG-protokoller, policyer eller praksis som kan ha en negativ innvirkning på DoJs eller dets komponenters evne til effektivt å forberede seg og svare på hendelser i U.S. Capitol. 6. januar ”.

Rettsvesenet har allerede åpnet 175 kriminelle etterforskninger av Capitol-opptøyene, og antallet forventes å krysse 300 innen utgangen av fredag, sa en føderal aktor.

Michael Sherwin, en amerikansk advokat for District of Columbia, sa på en pressekonferanse at kontoret hans etterforsket «de viktigste dårlige anklagene» mot opptrederne.

Sherwin sa at det også var økende tegn på at nåværende og tidligere politimyndigheter var involvert i opptøyene.

«Vi bryr oss ikke hva yrket ditt er,» sa Sherwin. «Vi vil tiltale deg, og du blir arrestert.»

Steven de Antono, FBI-assisterende direktør for Washington Field Office sa at venner og familie til opprørerne også gir tips til presidiet.

De Antono sa: «I stedet for å lure på når vi banker på døren din, vil du kanskje gi deg selv – fordi vi vil.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *