Når etterspørselen etter kald snapkraft øker i Nord-Kina, er is i Bohai Bay blokkert

Isopphopning i nordlige Bohai-bukten, 10. januar (NASA)

av

Sjøfartsdirektør


01-12-2021 07:07:00

Mens den rekordstore vinterkulden driver opp etterspørselen etter energi og oppvarming i Nord-Kina, fryser selve værsystemet Bohai Bay, noe som øker risikoen for skip som leverer sårt tiltrengt kull og LNG.

Regionen står allerede overfor utfordringer når det gjelder å dekke energibehovet. I forrige uke registrerte Qingdao Port den laveste temperaturen på rekord, og lufttemperaturene i Beijing registrerte også den laveste på flere tiår.

– Havsituasjonen er strengere i år sammenlignet med samme periode tidligere år, sa professor Wang Jun ved Dalian Maritime University til Reuters. «Det kan hindre seil- og køyeskip, uansett størrelse.»

Ledende verne- og kompensasjonsklubber har advart redere om å være forsiktige i havner som kan bli påvirket av farene ved is i Golfen og langs Liaodong-halvøya. London P&I Club advarte om at «passende isklausuler bør inkluderes i leieavtalen der det er mulighet for at skipet vil bli dirigert til en havn som kan være dekket av is.»

«I henhold til gjeldende anslag vil isen utvikle seg ytterligere i løpet av uken, og flytende is vil nå 50 miles i Liaodong Bay, 10-15 miles i Bohai Bay og Laizhou Bay, og 10-20 miles nord for Huanghai. Sea,» advarte Oasis P&I klubben . Frysingen nærmer seg nivåer som kan føre til et midlertidig forbud mot godstrafikk, ifølge Reuters.

Kulden (sammen med den kinesiske regjeringens restriksjoner på kull) er også med på å øke etterspørselen etter LNG-transportører, som nå tar enestående seks-talls priser.

READ  Den tyrkiske liraen er ned mer enn 5 %, som er en ny rekordhøy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *