Når Lamoureux, Ames og Descripts skinner på scenen i Norge

Det var en stor dag for det franske laget denne tirsdagen i Norvik, Norge, med tre pallplasser i slalåmen i Europacupfinalen.

For en finale! Forventet å være i toppen av slalåmen, deres beste disiplin i europacupen i vinter, er de unge franskmennene i Norvik denne tirsdagen.

Norsk grå er blå. Med den uunnværlige Mary Lamoureux for å åpne ballen. På vei fra Courchevel-Méribel Worlds (4e Parallelt Og 16e I slalåm), det er To seire på Suomu Finland og dets beste reise Array verdenscup (10. plass i første runde før han gikk opp), var Savoyard nok en gang uimotståelig.

«Her er det en krevende løype, den er skråstilt hele tiden,» minnes Greg Masson, manager for damelaget B. Mary gjorde en liten feil i det første løpet, ellers ville gapet blitt større. I det andre løpet var bestemt. Nå er hun selvsikker. eksisterer, ingenting skjer med henne. Hun stiller seg selv færre spørsmål. »

«Der vi starter, har vi en god sesong»

Denne tredje seieren på rad avslutter en imponerende vinter for den unge franske teknikeren. Kneskader Forrige uke Doriane Escané (kan be om en generell klassifisering for alle avdelinger) og Clarisse Brèche.

«Det er egentlig uflaks skyld, det er ikke et spørsmål om tretthet,» liker Greg Masson å si. «Der vi starter fra, har vi hatt en god sesong. Vi kom til 30-tallet med to kvinner i slalåm ( Lamoureux og Lacep) og ingen i giganten. Vi har syv i slalåm og fire i giganten. . Vi har ikke en gruppe italienske kvinner, det er sikkert. Vi gjør fremskritt. Kvinner er modigere. Vi har fokusert på allsidighet. Det er fortsatt mye arbeid å gjøre. »

READ  Norge utsetter full gjenåpning på grunn av deltavariasjon

Steven Ames fortsatte

Greg Masson og hele tricolor-staben berømmet herretroppene for deres utmerkede prestasjoner: «Det var perfekt, en virkelig flott dag. »

«Det har ikke vært sånn hele vinteren, det er sikkert, men det er veldig vakkert», sier Sébastien Brenier, leder for teknisk gruppe B, før han tar den lange veien (3800 km) tilbake til Frankrike. Steven Ames har spilt sin rolle perfekt.

«Det var noe på spill, husket den mauritiske teknikeren. Han spilte fortsatt om en nominell plass (garantert til topp tre i den endelige klassifiseringen for neste verdenscup, merk). Han har vært flink Først løpt ned etter hard topp. Han klarte å frigjøre seg i andre omgang. Vi måtte spille fordi det var trangt for klassifiseringen. Ingen spørsmål spurt. »

Steven Ames, sønn av Sébastien, en tidligere verdenscupvinner i spesialiteten, taklet derfor situasjonen perfekt. Bare spanjolen Joachim Salarich slo ham. «Steven begynner å få erfaring, og den valgte sangen er perfekt for ham.»

Første plattform for Desgrippes

Og bak Savoyard of Courchevel finner vi ledetråder som Hugo beskriver for å markere trikolorens store seier. Endelig på scenen.

«Vi ventet på at han skulle kjede to løp, husket Seb Brenier. Han gjorde det på den perfekte dagen. Han nådde en milepæl i januar ved å vinne sitt første nasjonale mesterskap på Bosa (Championship of… Georgia). Chamonix for sitt første verdensmesterskap.

Der dro han ikke i andre omgang. Han ville gjøre det bra. Begge satte en fin avslutning på en «god sesong» i slalåmen, med Azouline (Verdens yngste medaljevinner), Biancinis skuffelse (han finner et smil tilbake i ansiktet til Levy) og Razats overdrevne utklipp.

READ  Frankrike vinner VM-oppvarming i Norge

På den annen side er vintrene veldig milde i kjempen. «Vi startet bra (to pallplasser for Barand og Angunot, red.anm.), men etter det mistet vi tråden og slapp treneren. Vi hadde alltid følelsen av å løpe på jakt etter noe. »

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *