Når skal man observere dette uforutsigbare astronomiske fenomenet?

I slutten av juni vil himmelen lyse opp med Bootids» stjerneskudd. Her er alt du trenger å vite for å observere dette astronomiske fenomenet riktig.

Etter meteorskuret til Eta Lyrids, Eta Aquarids og Tau-Herculids, Det er Bootides tur for å lyse opp himmelen vår. Hvilken meteorregn er den assosiert med? Når forventes toppen? Svar i denne artikkelen.

Juni måneds apoteos

Bootid-meteorskuren kommer fra restene av Comet 7P/Pons-Winnecke. Ifølge våre kolleger Fremtidsvitenskapdenne kometen ble observert for første gang av den franske astronomen Jean-Louis Pons i 1812, og for andre gang av astronomen August Winnecke i 1858.

Som hvert år vil denne dusjen av stjerneskudd finne sted fra slutten av juni (22/06) til begynnelsen av juli (07/03), med en apogee planlagt til mandag 27. juni kl 12:14.. Denne dusjen av stjerneskudd har en liten særegenhet, som kan ha en betydelig innvirkning på observasjonen din.

langsomme meteorer

Ifølge astronomene vil meteorene ha en hastighet på 18 km/s, noe som anses som svært sakte i astronomiske termer. Men det som skiller dette regnet fra de forrige er dets uforutsigbare aspekt: ​​faktisk, antall observerbare meteorer varierer mye fra år til årDerfor er det umulig å vite på forhånd om denne begivenheten blir spektakulær, som Quadrantidene for eksempel.

READ  Odegaard har «mange som vil ha ham», sier den norske treneren

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *