Når svenskene føler seg ydmyket av nordmennene

Det er så mye mer … I svensk presse melder stadig flere grensearbeidere at de ønsker å reise hjem permanent, jobbe der og ikke bli utsatt for norsk forfølgelse.

Karin Stake, sykepleier ved et sykehus 100 kilometer sør for Oslo, som i likhet med andre svensker måtte tåle daglige oppringninger fra norske helseinspektører, ville vite hva han drev med på fritiden. “Vi er som kriminelle”, Mannen hennes måtte forlate jobben da Norge stengte grensene 29. januar.


Les mer: Norge har gjeninnført nasjonale restriksjoner på økningen av koronavirustilfeller


Anders Frederickson, som jobbet på en byggeplass i Oslo, kastet også stykket: “De så på oss som et smittesenter. Vi hadde spesielt undertøy på jobb, separate garderober og måtte sitte hver for seg mens vi spiste.

De to landene snakker nesten samme språk, de deler en lang felles historie, og grensen mellom dem har ikke vært den samme siden 1950-tallet. Men regjeringen endret alt.

Det var skremmende å se hvordan de ble nasjonalister i denne perioden

Mens Norge har økt sine kontroll- og sparetiltak og gjentatte ganger stengt sine grenser, har Sverige vært fornøyd med anbefalingene uten forpliktelser. Dens folk er blitt skeptiske, spesielt i norske mediers øyne.

“Det var skummelt å se hvordan de ble nasjonalister i denne perioden,” sa han. Skjeller ut Karin.


Les mer: Koronavirus: Sverige innfører vaksinepass for første gang


For Trond Erik Grundt, leder av Svensk-Norsk Informasjonskontor, som tar imot enkeltpersoner og arbeidsgivere, er disse masseoppsigelsene en bekymring for norsk økonomi, som krever: “Jeg tror det vil ta tid å reparere skaden”, Han tror.

READ  Norwegian Sovereign Wealth Fund utvikler et verktøy for å rette opp investeringsfeil

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *