Når vet vi resultatene av Georgia-senatvalget?

Kontrollen av Senatet vil bli bestemt av to suppleringsvalg i Georgia, hvor demokrater må vinne begge raser for å kontrollere kongressens øvre hus, og republikanerne må vinne ett.

Ingen av kandidatene vant 50 prosent flertall i valget 3. november mot republikanerne David Bertue og Kelly Lofler, samt demokratene John Osoff og pastor Rafael Warnok.

Når kjører Georgia?

Fristen for å registrere seg for å stemme var mandag 28. desember, og valget var planlagt til 5. januar 2021.

Georgia begynte å distribuere fraværende stemmesedler i november, med tidlig avstemning planlagt til 14. desember.

Hva er et avrenningsvalg?

Offentlige valgembetsmenn erklærer et avrenningsvalg når ingen kandidater får nok stemmer til å ødelegge statens obligatoriske prosentandel for å vinne en bestemt konkurranse.

I de fleste tilfeller går de to kandidatene som får flest stemmer fram for å løpe opp ned, og garanterer dermed at man får minst 50 prosent og en stemme. De har forskjellige porter for å kåre en vinner, ettersom den amerikanske grunnloven overlater det til enkelte stater å bestemme hvordan de skal gjennomføre valget.

Som de fleste ting i smitteåret, er de alle avhengige. I et vanlig år er valgresultater kjent på valgkvelden.

Under det ordinære valget i november var ikke resultatene av hvor nær stemmeseddelen var kjent på tre dager.

Fraværs stemmer må telles i løpet, og det kan ta flere dager å heve den endelige stemmeseddelen på grunn av økte studier av prosesser i Georgia.

Hvorfor er resultatene viktige?

Siden Joe Biden vant Det hvite hus, må republikanerne unngå full demokratisk kontroll av den utøvende og lovgivende grenen til senatadministrasjonen.

Demokrater vil at Georgia skal vinne begge seter likt med republikanerne i senatet og gi en uavgjort stemme til den valgte presidenten Kamala Harris.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *