NASA har igjen utsatt sendingen av raketten sin til månen

NASA har igjen utsatt sendingen av raketten sin til månen

SLS-raketten Chandan Khanna ved Cape Canaveral, Florida 6. september 2022

Oppskytingen av NASAs nye megarakett til månen, som allerede er stanset to ganger på grunn av tekniske problemer, vil ikke finne sted før 27. september, meldte den amerikanske romfartsorganisasjonen mandag.

Denne lenge etterlengtede testflygingen av Artemis 1-oppdraget, uten mannskap om bord, skulle teste SLS-raketten (for Space Launch System) under reelle forhold og teste Orion-kapselen på toppen, der astronauter ville gå i framtid.

For å få grønt lys, må NASA-mannskaper fullføre en drivstofftanktest og motta en spesiell dispensasjon for å unngå å måtte teste batteriene på nytt på nøddestruksjonssystemraketten.

Hvis byrået ikke får denne dispensasjonen, ville raketten måtte returnere til forsamlingsbygningen, noe som ville presse tidsplanen flere uker tilbake.

Skytevinduet 27. september vil åpne i 70 minutter klokken 11.37 lokal tid, med oppdraget planlagt avsluttet 5. november. Et nytt vindu er planlagt til 2. oktober, sa NASA i et blogginnlegg.

Forrige uke sa NASA at de håpet å kunne lansere SLS 23. eller 27. september.

Oppskytingen av raketten ble kansellert mandag 29. august, og deretter igjen lørdag 3. september, på grunn av tekniske problemer, et tilbakeslag som forsinket den effektive oppskytningen av det amerikanske oppdraget til månen Artemis.

Den oransje og hvite SLS-raketten, som ennå ikke har flydd, har vært under utvikling i mer enn et tiår.

Femti år etter det siste Apollo-oppdraget kan Orion-kapselen på toppen av Artemis 1-raketten bekreftes som trygg for å frakte astronauter til månen i fremtiden.

For dette første oppdraget vil Orion reise 64 000 kilometer bak månen, det lengste av noen levende romfartøy så langt.

READ  Apple utvider reparasjonsplan for iPhone 12 og 12 Pro på grunn av lydproblem i UAE - Marseille News

Hovedmålet var å teste det største varmeskjoldet som noen gang er bygget. Når den kommer tilbake til jordens atmosfære, vil den tåle en hastighet på 40 000 km i timen og halvparten så varm som soloverflaten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *