NASA kan hente inn Thomas Pesquet og tre andre astronauter denne helgen

Den franske astronauten Thomas Pesquet og tre andre astronauter kan forlate den internasjonale romstasjonen på søndag, kunngjorde NASA torsdag, men tidspunktet er fortsatt svært usikkert, spesielt på grunn av værforholdene.

De fire astronautene fra Crew-2-oppdraget vil returnere til jorden denne måneden etter å ha tilbrakt rundt seks måneder på ISS.

De ville normalt måtte vente på at ytterligere fire astronauter, de tre amerikanerne og tyskeren fra Crew-3, skulle komme ombord på stasjonen.

Men oppskytingen av raketten hans, utsatt flere ganger og som var utsatt for denne helgen, ble igjen kansellert.”på grunn av ugunstige værforhold“NASA sa i en uttalelse.

Konsekvens: romfartsorganisasjonen vurderer nå returen av Crew-2 “før lansering“fra Crew-3.

Den første mulige sjansen“for frigjøring av kapselen som vil bringe Crew-2 tilbake til jorden, inkludert franskmennene, klokken 13:05 søndag Florida-tid 19:05 Belgia).

En uttaksmulighet er mulig på mandag, sa NASA, uten å gi en spesifikk tidsplan.

Når den er løsrevet fra ISS, vil kapselen begynne en reise på flere timer, hvis varighet kan variere sterkt avhengig av banen, deretter vil den lande foran Florida.

Når det gjelder avgang av Crew-3, er den nærmeste lanseringsmuligheten klokken 21:51 lokalt på mandag (02:51 GMT tirsdag), men bare hvis NASA ikke returnerer Crew-2 på søndag eller mandag.

Mannskap 3 skal etter planen ta av ombord på en SpaceX Falcon 9-rakett fra Kennedy Space Center i Florida, hvor astronautene har vært i karantene i flere dager.

READ  Adam Douglas utfordrer samfunnets forventninger til menns mentale helse med ny singel

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *