Nasjonalmuseet på 723 millioner dollar setter åpningsdato etter forsinkelser

Etter lange forsinkelser og offentlig kritikk, er det nye og etablerte Norsk museum for kunst, arkitektur og design planlagt å åpne dørene om ett år, 11. juni 2022. Den syv år lange planleggings- og byggeprosessen, med flere år uten offentlig tilgang til mange av Norges mest verdifulle skatter vil kulminere i et nytt kunstmuseum på $ 723 millioner på Oslos vestlige havnefront som vil debutere neste sommer.

Dette største museet i Norden vil kombinere samlingene i det gamle Norge Museet for kunst og design (National Museum of Applied Arts, som stengte i 2016), Museum of Contemporary Art (som stengte i 2017) og Nasjonalgalleriet, som inkluderte Norges mest verdsatte malerier og en Edvard Munch-samling, til den stengte i januar 2019 .

Mens noen kunstverk vil vises på forskjellige steder i Norge i sommer og vil reise rundt i landet, vil det nye museet til slutt inneholde mer enn 5000 kunstverk spredt over 90 utstillingshaller og det største kunstbiblioteket i Norden.

Et høydepunkt vil være et “Munch Room” med en seminal Han ropte og andre verk i museets Munch-samling. Nordiske mestere og malerier fra 1800-tallet av kunstnere fra Claude Monet til Vincent Van Gogh vil også vises i galleriene, sammen med samlinger som historisk klær og kongelige kjoler fra det tidligere Museum of Applied Arts.

READ  Tang er en dårlig proteinkilde for griser og fjærfe i en studie utført i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *