Nawras Atlantic Airways utnevner ny administrerende direktør

Norwegian Norse Atlantic Airways samler inn 165 millioner dollar i et første børsnotering

14.04.2021 – 05:57 UTC

Norse Atlantic Airways debuterte på lavterskel Euronext Growth Exchange i Oslo 12. april, og hevet rundt 1,4 milliarder norske kroner (165 millioner dollar) i prosessen, sa børsen i en uttalelse.

Med sikte på å gjenopplive det billige interkontinentale markedet mellom Europa og USA med en flåte drivstoffeffektive fly, samlet selskapet nylig inn 1,275 milliarder norske kroner (150 millioner dollar) gjennom en ny aksjeemisjon, og de over- tildelingsalternativet tok IPO-inntektene til 1,4 milliarder norske kroner.

Som planlagt ble de nye aksjene solgt til NOK 20 ($ 2,35), og selskapet hadde en markedsverdi på 1,475 milliarder norske kroner ($ 174 millioner) på børsdagen. Børsens live-nettsted viste at Norse Atlantic Airways stengte 13. april til 21,35 NOK ($ 2,51) per aksje.

Noteringen “er en viktig milepæl i vårt forsøk på å bli markedsleder i det billige og langsiktige internasjonale markedet,” sa Bjørn Tory Larsen, grunnlegger og administrerende direktør i Norse Atlantic, i uttalelsen. Den globale økonomien har blitt hardt rammet av epidemien, men en ny tid kommer. Folk vil reise igjen …

Norwegian Norse Atlantic Airways leier ni B787-er

31.03.2021 – 06:40 UTC

De to selskapene sa, i separate uttalelser 30. mars, at lavpris langdistansestart Norse Atlantic Airways hadde signert en leieavtale på seks B787-9 og tre B787-8 fra Dublin-baserte AerCap, i to separate uttalelser 30. mars .

Alle de ni Boeing-flyene er satt til å begynne leveranser i 2021 før flyselskapets jomfrutur, planlagt til desember, med alle flyleveransene som skal fullføres senest i slutten av første kvartal 2022.

READ  El peso terminó otro año de fuerte depreciación cambiaria: cayó del 40 al 89% frente al dólar

Med koronaviruspandemien som etterlater seg en overflod av brukte fly på markedet, gir leieavtalen seks B787-9 i rundt 12 år og tre -8 i nesten åtte år, “til attraktive priser og betalingsbetingelser,” sa Nawras.

Norse Atlantic Airways ble grunnlagt i februar med støtte fra luftfartsveteraner som norsk grunnlegger (DY, Oslo Gardermoen) og tidligere administrerende direktør Bjørn Kjos, og har som mål å starte sine tjenester ved å koble sammen store byer i Europa og USA.

Det norske firmaet leide B787s fra AerCap i flere år, ifølge Avanserte ch-aviation-flåter Alene, fortsett å …

Norwegian Norse Atlantic Airways retter seg mot lavprisflyvninger

16.03.2021 – 17:33 UTC

Bjørn Tore Larsen, grunnlegger av det norske baserte mannskapsselskapet OSM Aviation, som tidligere var eid av Norwegian (DY, Oslo Gardermoen), har kunngjort et nytt lavprisselskap, Norse Atlantic Airways. Det vil komme inn på langdistansemarkedet mellom Europa og Nord-Amerika innen utgangen av året, og på lang sikt kunngjorde det nye flyselskapet på sitt nettsted.

Larsen eier 63% av den nye satsingen gjennom direkte og indirekte eierandel, mens Björn Cjus og Björn Kess, som var pioner i lavkost transatlantiske reiser med Norwegian, men ikke klarte å gjøre det lønnsomt, bidro med 15% og 12% av hodet. , rett.

Larsen er administrerende direktør i det nye selskapet. Espen Hubei, tidligere administrerende direktør i OSM Aviation og bror til den norske kronprinsen Mitt Maret, vil være operasjonsdirektør. James Lightborn vil bli reist fra en karriere innen maritim sektor for å bli finansdirektør.

I likhet med Flyr Fellow (Oslo Gardermoen) retter Norse Atlantic Airways seg mot en notering på Euronext Growth Exchange i Oslo, …

READ  Det siste: Russiske og kinesiske vaksiner ankommer Mexico | Nasjonal politikk

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *