NBIM reviderer strategi, fokuserer på Tanzans innstramming | Nyheter

Norges Bank Investment Management (NBIM) s reviderte strategiske plan for i år og neste inneholder noen indikasjoner på den nye lederens tidligere kompetanse og fokuserer på forbedring av prosesser, teknologi og bemanning.

Utgitt i morges, er det 16 sider lange dokumentet en oppdatering av det strategiske dokumentet for 2020 til 2022, utgitt i oktober 2019 under den forrige styrelederen. NBIM forvalter Statens pensjonsfond utland (GPFG), det norske statsfondet NOK11trn (1 1,1trn).

Nikolai Tanzen, som tok over fra Youngway Slingstadt som NPIM-sjef i september i fjor, sa: “Den reviderte strategien utvikler den forrige strategien.

“Høy ytelse, ansvarlig investering og gjennomsiktighet fortsetter å oppsummere strategien vår. Den reviderte strategien fokuserer imidlertid på å forbedre prosesser, teknologi og pleie medarbeiderne,” sa han.

I det nye strategiske dokumentet 2021-22 har NBIM som mål å fortsette å lete etter nye måter å utfordre og forbedre investeringsprosessen gjennom innovativ teknologi og nye ansatte.

“Vi vil styrke tankesettets fleksibilitet og humør, tillate feil, og dermed forbedre investeringsbeslutningene og risikotakinga,” sa det.

NBIM sa at strategien ble revidert av styret for den norske sentralbanken, Norges Bank, i tett dialog med NBIM, etter en endring i sistnevnte styre.

Den reviderte strategien er “kortfattet, tydelig og handlingsbar, og kombinerer hverdagsoppgaver med strategiske ambisjoner”, heter det.

Negativt valg, depresjon

I et intervju med IPE etter en virtuell pressekonferanse på NBIM i morges – utgivelsen Den første direkte infrastrukturinvesteringen – Tanzen understreket at den nye strategien ikke skal sees på som hans egen skapelse, men resultatet av bred konsultasjon i selskapet.

“Dette er en veldig godt sammensatt prosess som startet i fjor sommer, basert på 140 intervjuer med kollegene mine og noen workshops,” sa han. Han erkjente imidlertid at noen av elementene han brakte til organisasjonen var i den.

READ  ¡Este teclado de PC tiene 450 botones!

I det nye strategiske dokumentet har NBIM som mål å forbedre forskningen på negative valg, inkludert rettsmedisinsk regnskap, med tanke på selskapets grunnleggende forhold.

“Målet vårt er å utvide vårt negative valg ved å veie aksjer med mindre ytelse,” sa organisasjonen.

“Mye av det beste fra fortiden er utmerket og bygger”

Nikolai Tanzen, administrerende direktør i NBIM

Tenzin sa at den rettsmedisinske regnskapsvinkelen var et spesifikt element i hans tidligere lange erfaring i finanssektoren han brakte til NBIM.

“Alle vet at disse fondene har styrt wire wire-investering godt, og tidligere har jeg jobbet med rettsmedisinske regnskapsførere for verditilskuddet de kan gi,” sa han.

Fornøyd, sa NBIMs nye oppdrag, en annen ting han introduserte til fordel for GFPG.

“I mitt forrige liv har vi jobbet mye med humørsvingning, og jeg har sett hva som kan gjøres for lagkamerater og deres evne til å ta risiko når de er nede, og hvordan det kan redusere stress,” sa han.

“Jeg så virkningen av å ha en strengere og mer konsekvent prosess, så vi undersøker også det som kalles en investeringssituasjon,” sa Tanzen.

Investeringsstrategi

Når det gjelder investeringsstrategier, sa NBIM i sin nye strategi at den ville “legge vekt på spesifikke, delegerte aktive strategier og legge mindre vekt på tildeling eller matching fra og til”.

Det sa at det ville redusere tildelingen til formelle faktorer og eksponere områder utenfor indeksen.

“Unntakene er vår bevilgning til eiendom, unotert fornybar infrastruktur og kreditt i nye markeder,” sa det.

I sin rapport om aksjeinvesteringer sa NBIM at den vil øke sin aktive posisjon rundt bedriftsaktiviteter og kapitalmarkedshendelser for å forbedre porteføljeavkastningen.

READ  Bokanmeldelse: “More Story: How We Came to Climate Change, Where To Go From Here” | Underholdning

NBIM sa også at det ville måle den eksterne forvaltningen av finansielle eiendeler i utvalgte segmenter av markedet med eksterne ledere med en dyp forståelse av selskaper og lokal markedsdynamikk.

“Det bidrar til bedre avkastning og lavere risiko i fondet,” sa NBIM.

Et annet sted i dokumentet oppgir NBIM at målet er å bli en ledende teknologiorganisasjon.

“Vi vil fortsette å følge de nyeste, velprøvde bransjetrendene, som serverløs databehandling, koding av alt og maskinlæring,” het det.

De sa også at de forventer at organisasjonen vil vokse i noen få prioriterte områder for å oppnå sitt overordnede mål om å generere høyere avkastning etter utgifter.

“Vi vil imidlertid være en liten, fleksibel og kostnadseffektiv organisasjon,” la den til.

På spørsmål fra IPE hva den viktigste nye delen av 2021-22-strategien er, sa Tanzen at det er en kombinasjon av flere små ting.

“Det er ikke en viktig ting. Når du ser på det, er det mye å fikse og strukturere de beste verkene fra fortiden,” sa han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *