Nederland slo Latvia 2-0; Tyrkia slo Norge 3-0

AMSTERDAM (AP) – Nederland trakk sin VM-kvalifisering på lørdag og slo Latvia 2-0, mens Tyrkia fortsatte sin sterke start i gruppe G.

Da Nederland gikk videre fra et 4-2 nederlag i uken i Tyrkia, krøllet Steven Perguis i et skudd med venstrebenet i det 32. minutt, og Luke de Jong gikk hjem i et hjørne på 69. plass.

Det kunne ha vært mer, men en kombinasjon av ulykker – to titler mot baren av De Jong og Dave Klaasen – og det latviske forsvaret sikret.

“Etter første omgang var det utrolig 1-0,” sa Perquis.

I en kamp i den spanske byen Malaga scoret Ozan Dufan et mål i hver omgang, med Kokler Choung som ledet sitt lands andre mål da Tyrkia lett slo Norge.

Det nederlandske laget hadde på seg T-skjorter prydet med ordene “Fotball støtter forandring” i en åpen uttalelse om menneskerettighetene i verdensmesterskapets Qatar.

Nederlandske myndigheter tillot 5000 fans å dele seg i forskjellige bobler under strengere forhold som en test for å evaluere mulige måter å gjenåpne store offentlige begivenheter midt i et koronavirusutbrudd.

De så Stephanie Frafford lage historie ved å bli den første kvinnen som kvalifiserte seg til verdensmesterskap for menn.

Nederlandstrener Frank de Boer gjorde tre endringer i startoppstillingen etter å ha tapt åpningskampen mot Tyrkia onsdag. Han hentet spissen De Jong, Ajax-midtbanespilleren Klaassen og PSV-divisjon Denzil Dumfries i et forsøk på å legge til den angripende kanten som ikke er til stede i Istanbul.

Trioen slo seg sammen om et mål i nesten det sjette minutt. Dumfries hoppet fra venstre, De Zhang krysset målet og Igors Tarasovs ‘betimelige intervensjon forhindret Klaassen i å koble ballen i nettet.

READ  Norge vinner blandet stafett ettersom IPU verdensmesterskap starter i Pokljuka

Etter to nære bommer tok Nederland ledelsen i det 32. minutt da Fran ங்கி ois de Zong trillet et skudd forbi Ferguson Roberts Ozols etter et kraftig løp. Luig de Zhang returnerte håpet til De Boer ved å gå til hjørnet av Memphis Depoy for å fullføre poengsummen.

Perguis scoret Nederlandets første mål i sin 23. landskamp.

“Jeg er veldig glad og stolt av det,” sa han. “Dette er hva du jobber så hardt for. Jeg vil være viktig for Orange.”

Tidligere lørdag slo Montenegro Gibraltar 4-1 i Podgorica for å bli nummer to i gruppen med to seire fra to kamper.

___

Mer AP-fotball: https://apnews.com/hub/soccer og https://twitter.com/AP_Sports

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *