Nederland slutter seg til Tyskland og Norge for å protestere mot Qatars menneskerettigheter før VM-kvalifiseringskampen

Oranje brukte sin første kvalifiseringskamp hjemme for å etterlyse en “endring” før 2022-finalen.

Nederland ble med Tyskland og Norge i protest mot Qatars menneskerettighetsrekord i forkant av VM-kvalifiseringskampen med Latvia lørdag.

Utstillingen representerte en posisjon mot de påståtte bruddene mot verdensmesterskap i 2022 mot migranter i Gulf-nasjonen.

At Har blitt rapportert at tusenvis av arbeidsinnvandrere har dødd under byggingen av stadioner i Qatar de siste årene, og at den viktigste turneringen vil bli arrangert i landet i 2022.

Hva skjedde?

Oranjees stilte opp i trøyer som proklamerte “Fotball støtter forandring” før starten på den andre kampen i kvalifiseringskampanjen i Amsterdam.

Demonstrasjonen følger en lignende fra det norske landslaget, som hadde på seg trøyer med meldingen “Menneskerettigheter på og utenfor banen” før de møtte Gibraltar og Tyrkia i kvalifiseringen til verdensmesterskapet.

I mellomtiden stilte også Tyskland opp i trøyer som leste “menneskerettigheter” før de møtte Island i deres kvalifiserende sammenstøt 25. mars.

Norges trener Staale Solbakken sa at protesten var et forsøk “å presse FIFA til å være enda mer direkte, enda mer fast overfor de katariske myndighetene, for å stille strengere krav.”

I mellomtiden erklærte nederlandsk manager Frank de Boer: “Det blir nå lagt stor vekt på om vi skal dra dit hvis vi kvalifiserer oss.

“Det er riktig å stille det spørsmålet. Alle vet at det som skjer der ikke er bra.

“Human Rights Watch og Amnesty International har sagt at hvis vi drar dit, kan vi bedre fremme saken.”

READ  Tredje lik funnet etter ras i Norge; 7 mangler fortsatt

FIFA oppfordres til å handle

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International oppfordret denne uken FIFA til å presse Qatar til å rydde opp i menneskerettighetsrekorden.

I et brev som ble sendt til FIFA-president Gianni Infantino tidligere denne uken, heter det: “FIFA har et ansvar for å redusere menneskerettighetsrisikoen som følge av den økte virksomheten i disse relaterte sektorene skapt av turneringen.

“I det minste betyr dette at FIFA bør bruke hele sin innflytelse for å oppfordre Qatar til å raskt iverksette og håndheve regjeringens egne reformer for å sikre at arbeidsinnvandringene til alle migrerende arbeidere blir beskyttet.

Hva skjer i Qatar?

Undersøkelse av Vergen publisert i februar uttalte at mer enn 6500 migrerende arbeidere fra India, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka har dødd i Qatar de siste 10 årene.

Qatars lovgivende organ kunngjorde forrige måned anbefalinger om å frata migranter for deres nylig tildelte rettigheter.

Anbefalingene inkluderte eliminering av arbeidsinnvandreres rettigheter til å bytte jobb under kontrakten, begrense antall ganger de kan endre seg, og øke andelen arbeidstakere som trenger utreistillatelser for å forlate landet.

Uttalelse fra Qatar

Qatar Supreme Delivery and Legacy Committee (SC), som er ansvarlig for å levere infrastrukturen til verdensmesterskapet i 2022, har avgitt følgende uttalelse:

“Vi har alltid vært gjennomsiktige om arbeidstakers helse og sikkerhet i prosjekter som er direkte relatert til FIFA-verdensmesterskapet i Qatar 2022. Siden byggingen startet i 2014 har det vært tre arbeidsrelaterte dødsfall og 35 ikke-relaterte dødsfall. Arbeidet har undersøkt i hvert tilfelle læring av leksjoner for å unngå gjentakelse i fremtiden SC har avslørt hver hendelse gjennom offentlige uttalelser eller årlige rapporter om arbeidstakervelferd.

READ  Norske redningsmenn søker etter overlevende fem dager etter raset

“Forberedelsene til det første FIFA-verdensmesterskapet i Midt-Østen og den arabiske verden har allerede gitt betydelige fordeler for SC-arbeidere og ikke-SC-prosjektarbeidere i Qatar. Disse inkluderer betydelig forbedrede innkvarteringsfasiliteter, tilbud på elektroniske leger og helse kontroller, innovative planer for avbøtende varmestress, omfattende opplærings- og oppgraderingsprogrammer, og en garanti fra SC-entreprenører om å tilbakebetale $ 30 millioner + i ulovlige ansettelsesgebyrer til 48 883 SC og ikke-SC-arbeidere.

“Med mindre enn to år til turneringen begynner, vil vi fortsette å benytte denne muligheten til å oppnå bærekraftige endringer og etterlate en betydelig arv utover 2022.”

Andre målinger

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *