Nederland slutter seg til Tyskland og Norge i Qatars protest mot menneskerettighetene i forkant av VM-kvalifiseringen

Oranges brukte sitt første kvalifiserende hjemmekamp for å etterlyse “endring” før 2022-finalen

Nederland ble med Tyskland og Norge i protest mot Qatars menneskerettighetsrekord i forkant av lørdagens VM-kvalifiseringskamp med Latvia.

Showet representerer et standpunkt mot de påståtte krenkelsene begått av VM-vertene i 2022 mot migranter i Gulfstaten.

Han hun Det er rapportert Tusenvis av arbeidsinnvandrere har dødd mens de bygde stadioner i Qatar de siste årene, og den praktfulle turneringen skal finne sted i landet i 2022.

hva skjedde?

Den oransje troppen ble stilt opp med T-skjorter som leste “Football Supports Change” før starten av den andre kvalifiseringskampen i Amsterdam.

Demonstrasjonen kom i hælene på en lignende forestilling fra Norge, som hadde på seg skjorter med meldingen “Menneskerettigheter på og utenfor banen” før de møtte Gibraltar og Tyrkia i VM-kvalifiseringen.

I mellomtiden stilte også Tyskland opp med en T-skjorte som forklarte “menneskerettigheter” før de møtte Island i kvalifiseringskampen 25. mars.

Norges trener Stal Solbachen sa at protesten var et forsøk på å presse FIFA til å være mer direkte og fastere med myndighetene i Qatar for å stille strengere krav.

I mellomtiden sa nederlandsk trener Frank de Boer: ”Mye oppmerksomhet er fokusert akkurat nå på om vi skal dra dit hvis vi kvalifiserer oss.

“Det er riktig å stille dette spørsmålet. Alle vet at det som skjer der ikke er bra.

“Human Rights Watch og Amnesty International har sagt at hvis vi drar dit, kan vi bedre fremme saken.”

READ  Norwegian Airlines avslutter sine langdistanseflyvninger

FIFA oppfordret til å handle

Amnesty International for human rights oppfordret FIFA denne uken til å presse Qatar til å rydde opp i sine menneskerettighetsopptegnelser.

Et brev sendt til FIFA-president Gianni Infantino tidligere denne uken sa: “Det er FIFA som har et ansvar for å redusere menneskerettighetsrisikoen som oppstår som følge av økningen i virksomheten i disse relaterte sektorene skapt av turneringen.

“I det minste betyr dette at FIFA bør bruke hele sin innflytelse for å oppfordre Qatar til å raskt iverksette og innføre spesielle regjeringsreformer for å sikre at arbeidstakernes rettigheter blir beskyttet for alle arbeidsinnvandrere.”

Hva skjer i Qatar?

Søk fra Vekter En publikasjon i februar hevdet at mer enn 6500 migrerende arbeidere fra India, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka har dødd i Qatar de siste ti årene.

I forrige måned kunngjorde Qatars lovgiver anbefalinger om å strippe migranter for rettigheter som bare nylig ble gitt.

Anbefalingene inkluderte å avskaffe arbeidsinnvandrere til å bytte jobb under kontrakten, begrense antall ganger de kan bytte, og øke andelen arbeidstakere som trenger utreistillatelser for å forlate landet.

Videre lesning

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *