NES skal levere systempakke for Rem Offshore nybygg CSV

Norwegian Electric Systems (NES) har vunnet en kontrakt fra Green Yard Kleven om å levere kraftdesign og smart kontrollløsning til Rem Offshores nye Construction Service Vessel (CSV).

NES vil levere kraftdesign og systemløsning med en batteripakke for skipet kalt Rem Energy, mens leveransen også inkluderer muligheter for å utvide med et større batteripakke i fremtiden.

I følge selskapet tillater 10 MW batteripakken null-utslippsdrift når den opererer i en havmøllepark, og vil bli ladet gjennom en bøye når infrastrukturen er installert. Plass tildeles også for fremtidig brenselcelleinstallasjon.

Hybridfartøyet, som nå er utstyrt hos Green Yard Kleven, vil være det første vindsupportfartøyet til havs som tar i bruk NES ‘fullt integrerte RAVEN INS integrerte navigasjonssystem.

“Denne batteripakken betyr at båten kan redusere dieselforbruket og dermed redusere CO2-utslippene betydelig. Vår erfaring med sammenlignbare løsninger viser at båten kan oppnå besparelser på rundt 20 prosent når den kjører med DP2 dynamisk posisjonering. “ ordtak Geir larsen, Administrerende direktør i NES.

“Disse kuttene blir enda større når den er forankret. I tillegg vil eieren sørge for å spare på vedlikeholdet av dieselmotorer, siden driftstiden deres blir redusert ”.

I desember i fjor signerte Rem Offshore en kontrakt med Green Yard Kleven i Ulsteinvik, Norge, for å bygge den skreddersydde CSV-en for offshore vindanleggsdrift.

Fartøyet, designet av Havyard Design & Solutions, vil oppfylle en femårskontrakt for Siemens Gamesa på Global Tech 1 havvindmøllepark.

READ  Forskere vil sende 6,7 millioner sædprøver til månen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *