nesten 500 millioner numre havner for salg på det mørke nettet

Ifølge våre kolleger fra Cybernews-siden har en database som inneholder tallene til nesten 500 millioner WhatsApp-brukere blitt lagt ut for salg på det mørke nettet. Hvis denne lekkasjen er bevist, vil berørte brukere bli utsatt for spam og phishing-forsøk.

Kreditt: Pixabay

I oktober 2022 viste en studie utført av et London-selskap som spesialiserer seg på datasikkerhet det Facebook, WhatsApp og Instagram var applikasjonene som ble mest angrepet av hackere. Denne siste nyheten vil imidlertid ikke motsi denne rapporten, snarere tvert imot.

I følge våre kolleger på Cybernews-siden, en database som inneholder tallene til nesten 500 millioner WhatsApp-brukere ble nylig lagt ut for salg på et hackerforum på det mørke nettet. Selgeren hevder at dette spillet inneholder 487 millioner telefonnumre som tilhører aktive brukere i mer enn 84 land.

Når du vet at WhatsApp har nesten 2 milliarder brukere over hele verden, betyr dette at denne databasen vil inneholde tallene til en fjerdedel av brukerne av applikasjonen… I følge beskrivelsen gitt av selgeren inkluderer denne batchen telefonnumrene til mer enn 32 millioner brukere i USA, 45 millioner i Egypt, 35 millioner i Italia, 29 millioner i Saudi-Arabia, 20 millioner i Frankrike og i Tyrkia, 10 millioner i Russland og over 11 millioner numre i Storbritannia.

også å lese : WhatsApp: gamle versjoner er truet av en forferdelig sikkerhetsfeil, last ned oppdateringen raskt!

whatsapp databasenumre
Kreditt: Cybernews

WhatsApp har ikke nødvendigvis blitt hacket

Dessverre avslørte ikke Cybernews-kilden at han var i stand til å få tak i denne databasen. Det er imidlertid mulig som ble dannet av en prosess kalt «skraping». Dette består av en massiv og langsiktig innsamling av data fra nettet. Med andre ord, WhatsApp ville ikke blitt hacket, menPiratene ville derfor ha klart å samle inn alle disse tallene. (gjennom tidligere lekkasjer, phishing-kampanjer, spam eller andre), bekreftet at de var relatert til WhatsApp og deretter solgt dem.

READ  Google lanserer tilgang for å teste sin kunstige intelligens LaMDA

Som du kan forestille deg, kan en slik database brukes å lansere store phishing-kampanjer, for ikke å snakke om bølgene av spam. For øyeblikket er det umulig å vite om telefonnummeret ditt er på denne listen eller ikke. Vi venter selvfølgelig på en WhatsApp-uttalelse om emnet. Vi vil oppdatere denne artikkelen så snart vi vet mer.

Font : cybernyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *