Netflix begrenser passorddeling i mer enn 100 land, inkludert Belgia

En beslutning annonsert som en del av strategien for å diversifisere inntektskildene.

Prisene varierer fra land til land: Amerikanske husholdninger må nå betale omtrent $8 (omtrent €7,5) per måned for å la en gjest bruke kontoen sin. I Frankrike og Spania (hvor tiltaket allerede er tatt i bruk) vil det være 5,99 euro. I Belgia, som i Portugal, er tillegget satt til 3,99 euro.

Alternativet er imidlertid bare tilgjengelig på Standard (€13,49 per måned) og Premium (€17,99) abonnementer, og derfor ikke på Basic (€8,99) abonnementet.

Det er to løsninger tilgjengelig for de som allerede deler ID-ene sine: de kan legge til en ekstra abonnent ved å betale det ekstra beløpet, eller flytte noens profil ut av huset. Denne personen må abonnere på sitt eget abonnement, men vil derfor beholde sine preferanser.

California-gruppen opplyser også at abonnenter fortsetter å se programmene sine mens de er på farten.

Kringkastingsveteranen har testet denne nye formelen i et år, og har allerede implementert den i Canada spesielt, etter et vanskelig år 2022, preget av tap av abonnenter i første halvår, før den kom tilbake igjen i andre.

«Mer enn 100 millioner husholdninger deler kontoene sine, noe som påvirker vår evne til å investere i flotte filmer og TV-serier,» sa Netflix i en uttalelse i februar.

Netflix, som har mer enn 232 millioner abonnenter, la til et billigere abonnement med annonser i slutten av 2022, etter år med nøling. Den har nå nesten 5 millioner månedlige aktive brukere, ifølge selskapet.

READ  Amen til det: Lederen for Norsk formuesfond etterlyser bærekraftig finansiering i kirken

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *