Netflix og Spotify knuser konkurransen, og den enorme suksessen til Streamz i Flandern: her er de viktigste strømmetrendene i Belgia

Øverst på ønskelisten: video, som 98 % av oss har sett den forrige måneden. Hvis TV, direkte eller via opptak, fortsatt er den foretrukne måten å se det på, er fremgangen enda mer imponerende på sosiale nettverk og på VOD.

Streamz slår Prime Video i Flandern

Nå ser 45 % av belgierne serier via streaming. 30 % abonnerer på en betalt plattform, men 70 % av 18-34 åringer har tilgang til den. Som man kunne forvente, dominerer Netflix stort sett konkurransen: 45,2 % av brukerne (+7,2 % på ett år), sammenlignet med 16,6 % for Disney+ (+4,8 %) og 10,1 % for Prime Video (+3,7 %). Den eneste overraskelsen: I Flandern, med 10 % av fansen, slo Streamz Amazon ut av tredjeplass på pallen. Tilknytningen til regional kultur er fortsatt sterkere i nord (mer enn 30 % bruk av VTM- og VRT-applikasjoner) enn i sør (Auvio med 29,1 %, RTL Play med 19,2 %).

Når det kommer til å skylle ørene, er livestreaming veldig populært, med en økning på 7,7 % fra i fjor. Med en veldig dominerende leder også her. Spotify, brukt av 27,9 % av belgierne, knuser nærmest konkurrentene, nemlig YouTube (8,4 %) og SoundCloud (3,4 %). For Apple Music, Deezer og deres partnere er dette en stor ordre. I lys av denne generelle veksten, ser selv podcaster, som når bare én av ti belgiere, en økning på 4 %.

93 % av belgierne bruker Internett

Under disse omstendighetene er det ikke overraskende å se at Internett-bruken fortsatt øker med 3,2 % i vårt territorium, og når nå 93 % av befolkningen. Hvis Guignol-familien fortsatt var i nærheten, ville hun ha sagt akkurat nå: «Du ser for mye ut… Alt, god kveld.»

READ  Man Citys jakt på Haaland henger på Agueros lange farvel

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *