Nets Group fortsetter å selge sine konto-til-kontotjenester til Mastercard

Ballerup, Danmark – 5. mars 2021 Nets Group, den ledende betalingsleverandøren i Europa, kunngjorde i dag fullføringen av salget av sine konto-til-konto-tjenester, inkludert clearing, øyeblikkelig betaling og elektroniske faktureringsløsninger, til Mastercard for € 2,85 milliarder. Dette kommer etter vellykket gjennomføring av behandlingsgodkjenningsprosessen som ble fastsatt av EU-kommisjonen i august 2020.

Virksomheten solgt til Mastercard utgjør hoveddelen av Nets «divisjon for bedriftstjenester, som inkluderer clearing, øyeblikkelig betaling og elektroniske faktureringsløsninger, inkludert Betalingsservice i Danmark og AvtaleGiro / eFaktura i Norge. Inntektene fra avtalen vil for det meste brukes til å betale og støtte Nets Groups balanse.

Salg av virksomhet fra konto til konto i august 2019 tillot Nets Group å gi større strategisk fokus og øke investeringene i de resterende to forretningsenhetene, nemlig kjøpmannstjenester, utstedelsestjenester og cybersikkerhet. Dette tillot Nets å øke eksponeringen mot regioner med høy vekst og raskere voksende næringssektorer, for eksempel e-handel, som en del av sin langsiktige omstilling av virksomhet under eierskap til Hellman & Friedman. Siden 2018 har Nets Group implementert syv store strategiske transaksjoner for å fange det pågående skiftet mot digitale betalinger og akselerasjonen av Nets Groups vekst, og veksten av plattformen i DACH-regionen, Polen og Norden.

Denne vellykkede strategien kulminerte i en fusjon av egenkapital som ble avtalt med Nexi i november 2020, som førte til etableringen av det ledende europeiske selskapet, PayTech, med en utvidet plattform og tilstedeværelse i de mest attraktive, raskt voksende og minst gjennomtrengte regionene i Europa . Prosessen med å fullføre fusjonen og godkjenne myndighetene går som planlagt.

Bo Nelson, administrerende direktør i Nets Group, sa: «Jeg er glad for å kunngjøre at vi har fullført dette strategiske salget av Mastercard, og under Mastercard-eierskap er jeg ikke i tvil om at Account to Account-plattformen vil fortsette å trives ettersom etterspørselen etter digitale betalinger fortsetter. Denne transaksjonen gjorde at vi kunne fokusere på nytt forretningsmodell for kjøpmannstjenester, utstedertjenester og cybersikkerhet., Og øke eksponeringen vår for regioner med høy vekst og raskere voksende virksomhetssektorer, for eksempel e-handel. I løpet av de siste 12 månedene har etterspørselen etter digitale betalinger blant forbrukere, selgere og banker akselerert i vår europeiske tilstedeværelse. Med det store potensialet for digital betalingspenetrasjon i alle våre geografier, er vi veldig godt posisjonert for vekst generelt, og spesielt e-handel, ettersom vi fortsetter våre ambisjoner om å vokse sammen med Nexi for å bli det ledende europeiske PayTech-selskapet. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *