NewBs toppinvestorer deltar ikke i kapitalutvidelsen

Det franske forsikringsselskapet Monceau, NewBs største investor, og andre parter deltar ikke i bankens kapitalutvidelse, Torsdagsrapport De Tijd og L’Echo. Samvirkebanken skal finne 40 millioner euro innen utgangen av september.

I tillegg til bankens behov, er denne økningen i tilleggskapital et krav fra nasjonalbanken. Denne hadde lisensiert NewB i 2020. Det var da den første nye banken i Belgia på mer enn et halvt århundre.

For den nye pengeinnsamlingen valgte NewB å ikke appellere til individuelle samarbeidspartnere, som faktisk la ned mye innsats forrige gang. Denne gangen er det institusjonelle investorer som er målet.

ULB studerer «en annen type samarbeid»

Fire av de ni institusjonene som ligger i hovedstaden, er «samarbeidspartnere c”, indikerer de at de ikke vil delta i denne innsamlingen, blant annet Monceau som med en tilførsel på €10 millioner er NewBs største investor og partner i salg av forsikringsprodukter.

Det frie universitetet i Brussel studerer også en annen form for samarbeid med banken.

Regjeringene i Brussel og Vallonien investerte også i etableringen av NewB, og deres nåværende intensjoner er ennå ikke kjent.

I midten av mai hadde banken 16.767 aktive kunder (av totalt 21.202), langt unna målet på 50.000, oppgitt ved utgangen av 2021.

READ  I møte med stigende drivstoffpriser, tilpasser bilistene atferden

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *