NHL-stjerne Artemis Banerjee på ‘skremmende’ permisjon over Navalny-støtte | New York Rangers

New York Rangers-stjerne Artemis Banerjee tar permisjon fra NHL-troppen etter påstandene i Russland om at han slo en 18 år gammel jente i 2011.

Banerjee var en av få russiske idrettsutøvere som ble kritisert offentlig Vladimir Putin Og teamet hans antydet at anklager om angrep var et smørestreke for å straffe spilleren.

“Artemis benekter heftig og utvetydig alle anklager i denne oppspente historien,” sa Rangers i en uttalelse mandag. “Dette er en truende taktikk mot ham for å snakke åpent om nylige politiske hendelser.

“Artemis er tilsynelatende rystet og vil bruke litt tid på laget. Rangers støtter Artemis fullt ut og vil samarbeide med ham for å identifisere kilden til disse ubegrunnede påstandene.”

Selv om Banerjee bor i USA, har han fortsatt en familie Russland.

Banerjee la nylig ut en melding på Instagram om Alexei Navalny, en russisk opposisjonsfigur. Han ble fengslet tidligere denne måneden Jeg så at mange av dem var en svindeltest.

I likhet med Navalny har Banerjee lenge vært kritiker av den russiske presidenten. “Feil behandling av det som skjedde i samfunnet vårt [Putin] Som en umenneskelig, ” Banerjee sa i 2019. “Han er en vanlig mann som oss, han tjener oss … Ja, du må være smart og intelligent for å være president, men vår største feil blant mange er å tro at vi ikke har noen andre enn Vladimir Vladimirovich. er tull. Hvor mange millioner her? “Folk lever? Ingen spørsmål er det beste.”

READ  FSG og Liverpool øker når UEFA reagerer på endringer i Financial Fair Play-reglene

I det samme intervjuet sa Banerjee at mange i Russland ville betrakte ham som en “utenlandsk agent” for sine kommentarer og at han hadde angrepet sitt lands fremgang under Putin.

“Amerikanske byer er takknemlige for de lokale skattene som forblir i staten,” sa han. “Men her går mye penger til Moskva, så folk overalt jobber for Moskvas beste. Jeg har alltid syntes dette var urettferdig. ”

Banerjees stilling var ganske annerledes enn Russlands største hockeyspiller, Alex Ovechkin. Som har et nært forhold til Putin, Stiftet PutinTeam-bevegelsen for å støtte presidenten.

Putin er hockeyfan og har dukket opp i TV-utstillingsspill med forretningsmenn, politikere og tidligere NHL-stjerner. Da han dukket opp i 2019-spillet, var han da 66 år gammel Scoret minst åtte mål Utvilsomt mot fiender.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *