Ni prosjekter for å bekjempe marin forurensning er valgt som innovatører for UNDP Oceans – India Education, India Education News, Education News

New York: FNs utviklingsprogram kunngjorde i dag de ni vinnerne av Ocean Innovation Challenge (OIC) i 2020. Organisasjonen for islamsk samarbeid er en unik mekanisme lansert av FNs utviklingsprogram, med støtte fra Sverige og Norge, i januar 2020 for å akselerere fremdriften i mål 14 i bærekraftsmålene for havene ved å identifisere, finansiere og lede innovative tilnærminger. til restaurering og beskyttelse av hav og kyst som bevarer levebrød og fremmer den ‘blå økonomien’ “.

Havet vårt står overfor enestående trusler mot økosystemets varer og tjenester det gir menneskeheten, fra klimaregulering til matsikkerhet til kystturisme. Til tross for en viss fremgang, fortsetter mange havutfordringer, fra næringsforurensning til ulovlig, uregulert og urapportert fiske (IUU) til forsuring av havet, å forverres.

De ni vinnende innovasjonene dekker en rekke tekniske, politiske og organisatoriske tilnærminger for å redusere marin forurensning, for eksempel bruk av godartede organiske alternativer til plastprodukter, innføring av utvidede forskrifter for produktansvar for å redusere plastforurensning og bærekraftig høstet tang som et alternativ til syntetisk gjødsel.

Den første globale OIC-utlysningen med fokus på marine forurensninger (mål 14.1) har mottatt mer enn 600 konseptuelle forslag fra et bredt spekter av interessenter, inkludert frivillige organisasjoner, privat sektor, FN, akademia og andre.

UNDP-administrator Achim Steiner gratulerte havets innovatører for 2020 og sa: “Menneskeheten er avhengig av havet for et bredt spekter av økosystemtjenester, inkludert millioner av arbeidsplasser og levebrød levert av havsektorer som fiskeri og kystturisme. Men fremdriften er i mange utviklingstrekk Bærekraftig 14, som forurensning i havet og overfiske, er fortsatt utilstrekkelig, noe som bekrefter behovet for å øke innsatsen betydelig. Jeg er veldig glad for å kjenne den første gruppen av havinnovatører i FNs utviklingsprogram og ønsker dem lykke til med å tilby konkrete og skalerbare løsninger på utfordringene ved havets bærekraft. ”.

READ  Eliteselskaper inngikk en avtale på 4,7 milliarder dollar for signaturflyging

FNs spesielle utsending for havene, Peter Thompson, uttrykte sin sterke støtte for innovatørene i 2020: “Dekker 70% av jordens overflate, havets helse er viktig for oss alle. Mål 14 for bærekraftsmålene er en av de mest ambisiøse blant bærekraftsmålene. Sytten, og det er klart at verden må akselerere fremdriften med å nå mål 14. Initiativer som FNs utviklingsprograms Ocean Innovation Challenge gir muligheter for organisasjoner med gode ideer for å beskytte og gjenopprette hav for å oppnå en spillendrende tilnærming. Gratulerer til alle havinnovatørene for 2020. Jeg ser frem til å lære om deres fremgang. “

Den andre innkallingen til forslag

Ocean Innovation Challenge kunngjorde åpningen av sin andre innkalling til forslag om bærekraftig fiskeri og havbruk med fokus på SDG 14.4, 14.7 og 14b, offisielt i dag. Disse målene krever en slutt på overfiske og ulovlig, urapportert og uregulert fiske, noe som øker de økonomiske fordelene som små øy-utviklingsland og minst utviklede land har fra marine ressurser, og forbedrer småfiskers tilgang til fiskeressurser og markeder. Kvalifiserte organisasjoner er invitert til å sende inn forslag innen 9. mai-fristen.

OIC er sjenerøst finansiert gjennom bidrag fra det svenske internasjonale utviklingssamarbeidet (Sida) og Norsk byrå for utviklingssamarbeid (NORAD).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *