Nigeria er i samtaler med Big Oil om investeringer, Energy News og ED Energy World.

Lagos: Nigerias statlige oljeselskap gjennomgår vilkårene for handelsavtaler med store oljeselskaper, sa styrelederen til Reuters, i håp om å investere i en sektor som er viktig for økonomien og samtidig redusere driftskostnadene.

Afrikas største oljeeksportør og største økonomi er avhengig av oljesektoren i halvparten av budsjettet og 90% av valutaen. Den vil øke avkastningen, men den vil også tiltrekke seg investeringer.

I mellomtiden bruker oljeselskaper, inkludert Royal Dutch Shell, ExxonMobil, Total og Eni, milliarder på overskuddet deres, og skifter penger til fornybart drivstoff og fokuserer bare på de mest kostnadseffektive markedene.

Mele Kiari, administrerende direktør i Nigerian National Petroleum Corporation (NNBC), sa i et intervju på fredag ​​at det ble forhandlet om nye handelsvilkår og ville bli avsluttet før den ventende oljekonverteringsregningen ble vedtatt.

«Ingen selskaper investerer der de ikke kan få den fordelen de fortjener,» sa Carrie i et videointervju og nektet å spesifikt nevne det som blir gjennomgått.

«Folk har valg. Vi vet at bedrifter tar valg når de forlater landet.»

Nigerias parlament har lovet å vedta en etterlengtet regning om oljekonvertering innen mai. Det har definert sektoren i flere tiår, men selskaper har vært kritiske for at det ikke er nok å tiltrekke seg utviklingsdaler. De har reist spørsmål om beskatning, royalties og lokale sosiale forpliktelser.

Carrie sa at selskaper vil ha muligheten til å gå til nyforhandlede forretningsbetingelser eller til fornyede vilkår som er skissert i henhold til den nye loven.

Innen utgangen av juni planlegger NNBC å finne 2 milliarder dollar i finansiering for å reparere Wari- og Katuna-raffineriene, sa Carrie. Forhandlinger pågår for å reparere Port Harcard-raffineriet etter at et forhåndsfinansiert abonnement på mer enn 1 milliard dollar ble tildelt.

READ  Xbox Series X er endelig på lager på Amazon, og det er på tide å gå

Carrie sa at pengene ville bli refundert for fortjeneste fra raffinerier og drivstoffinventar, snarere enn for oljelager.

Selv om raffineriene ikke har drevet med full kapasitet i mange år, måtte NNBC stenge dem alle helt i fjor fordi de ventet på sårt tiltrengt vedlikehold, reparasjoner og oppgraderinger, og etterlot det en høy drivstoffimportregning.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *