Nils Aall Barricelli – Cosmos Magazine

I mars 2003, historikeren av vitenskap og teknologi George Dyson holdt et typisk underholdende TED-snakk om etableringen av den moderne datamaskinen, med tegn fra Thomas Hobbes og Gottfried Wilhelm Leibniz i det syttende århundre, til John von Neumann, en pioner innen den moderne datamaskinen på 1940-tallet.

Til tross for den lyse støttespilleren spiller Dyson imidlertid Vise fram det var den italiensk-norske matematikeren Nils Aall Barricelli.

“Dette er Barricelli-universet,” sier Dyson. “Dette er universet vi lever i nå. Det er universet der disse maskinene nå gjør alle disse tingene, inkludert endring av biologi. “

Barricelli ble født i Roma 24. januar 1912. Fra og med 2019 ArtikkelNautilus magasinet “The Computer Maverick Who Model the Evolution of Life”, sier at han var et vidunderbarn av matematikk og fysikk som studerte under Enrico Fermi, en av skaperne av kvanteteori, ved Universitetet i Roma.

På slutten av 1930-tallet emigrerte han til Norge med sin mor og yngre søster.

Til tross for omveltningene under andre verdenskrig fortsatte Barricelli studiene og Nautilus Artikkelen sier, i 1946 presenterte han en avhandling på 500 sider “om den statistiske analysen av klimatiske variasjoner.” Uimprimert ba avhandlingskomiteen ham om å kutte papiret til en tidel av størrelsen, ellers ville han ikke ta jobben. “I stedet for å kapitulere, mistet Barricelli tittelen.”

Som adjunkt ved Universitetet i Oslo begynte Barricelli å studere biologiske fenomener, men fant ut at det å løse problemer på papir var treg og begrenset. Han søkte om å reise til USA som Fulbright-lærd, spesielt i håp om å få tilgang til Institute for Advanced Study-datamaskinen, utviklet av von Neumann og hans team for hydrogenbombesimuleringer, i Princeton, New Jersey.

READ  Infrarøde skanninger avslører forfatteren av skjult graffiti i The Scream

De Nautilus Artikkelen sier at i sitt opprinnelige forslag om reisestipend i 1951 sa Barricelli at han ønsket å “‘utføre numeriske eksperimenter ved hjelp av store beregningsmaskiner’,” for å avklare, gjennom matematikk, “” de tidlige stadiene av evolusjon av et slag ” “.

Tidlig i 1953 kom han til Institute for Advanced Study som besøkende stipendiat.

Til 2012 Artikkel I dagboken Dataens art sier Barricellis beregninger “ble utført for å støtte hans alternative evolusjonsteorier, en som foreslo utveksling av gener i organismer eller symbiogenese (ideen om at komplekse organismer utviklet seg fra symbiosen til de mest enkle)”.

I sin bok fra 1997, Darwin blant maskinene, George Dyson Forklare at “teorien om symbiogenese antar at den mest sannsynlige forklaringen på usannsynlig komplekse strukturer (levende eller ikke) ligger i tilknytning til mindre kompliserte deler”.

Barricelli representerte gener som av / på-tilstander i piksler, Dataens art Han sier. “Organismene deres fremsto som selvorganiserende teksturmønstre inneholdt i autonome former. Han påpekte biofenomener som parasittinfiltrasjon, naturkatastrofer og stagnasjoner ”.

Dyson sier at Barricelli brukte IAS-datamaskinen “for å utvikle en arbeidsmodell for darwinistisk evolusjon og for å undersøke hvilken rolle symbiogenese har i livets opprinnelse.”

Barricelli brukte teorien om cellesymbiogenese “på selvgjengivende mønstre av hvilken som helst art i rom eller tid, som kan være representert ved en delmengde av de 40 960 bitene med informasjon,” sier Dyson, “går fra mikrosekunder til mikrosekunder i minnet til ny IAS-maskin ”.

Ifølge Dyson mente Barricelli at “skillet mellom et evolusjonseksperiment utført av tall i en datamaskin eller av nukleotider i et kjemisk laboratorium er ganske subtilt.”

EN Artikkel i vinterutgaven av 2012 av bladet Grå rom, “The Computational Image of Organization: Nils Aall Barricelli, utgitt av Massachusetts Institute of Technology, gir en detaljert forklaring på matematikerens prosess.

READ  Russland vurderer utvidet krav på arktisk havbunn

Han sier at Barricelli etablerte et “‘univers’ bestående av en horisontal rad med 512 gener (representert som en matrise av tall). Universet kan strekke seg vertikalt så lenge det tar. Generelt ligner det et stort rektangulært rastergitter, hvor hver celle i rutenettet inneholder et enkelt gen. Gener er representert ved hjelp av heltall fra 18 negative til 18 positive. “

MIT-artikkelen sier at Barricellis organismer og universene de befolket “eksisterte utelukkende som matematiske verdier. Etter hans mening var de sanne organismer, ikke bare matematiske livsmodeller. “

Dyson sier at norsk matematiker Simen Gaure mente at Barricelli var “balansert på en fin linje mellom å være virkelig original og å være en wacko.”

“De fleste veiv er tilfeldigvis veiv,” sier Dyson. “Noen forbindelsesstenger viser seg å være korrekte.”

Barricelli døde 27. januar 1993.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *