Ninjababy på kino: En uvanlig film fra Norge med graviditetstema – Actus Cine

Ninjababy er valgt ut på flere festivaler, og er en norsk film med animerte sekvenser som gir en original gjengivelse rundt temaene morskap og graviditet, mellom komedie og drama. Finn ut av det på kino denne onsdagen.

Hva handler det om?

Astronaut, skogverner, designer… 23 år gamle Rachel har alle planene i verden bortsett fra å bli mor. Da hun fant ut at hun var gravid i 6. måned etter et one night stand, var det en katastrofe! Vedtatt: Adopsjon er eneste løsning. Så fra notatboken hans dukker den animerte karakteren Ninjababy opp, som vil gjøre livet til et helvete …

En UFO fra Norge å se på kino

Ninjababy, utvalgt på flere festivaler, er den norske regissøren Yngvild Sve Flikkes første film utgitt i Frankrike.

Stilt overfor Rebecca Slodowskis The Children of Others, også utgitt denne onsdagen, takler Ninjababy også spørsmålet om morskap, men med et helt annet prisme. Fordelen med denne lille neglen fra Norge er dens oppfinnsomhet, og til tross for kompleksiteten i materialet har den noen ganger en sans for humor og letthet til tross for hardheten. Ninjababy er unik i sin bruk av animasjon, og blander det med fiksjon. Nylig har vi sett to andre filmer med kvinnelige hovedpersoner som bruker denne prosessen og originale komposisjonen, i dette tilfellet La Page blanche og Anyone loves Jeanne.

I likhet med The Blank Page ble Ninjababy tilpasset fra en grafisk roman av den norske animatøren, tegneserieskaperen og illustratøren Inga Satre kalt Faltechnik.

Påpekte forskjellene mellom den grafiske romanen og filmen, sa filmskaperen i et notat, «Fokuset er på forholdet mellom (hovedpersonen) Rachel og hennes beste venn. Jeg startet derfra, etter avtale med Inga (Sætre, designer), og gjennomgikk karakterenes alder, ambisjoner og sosiale status. Jeg kunne aldri laget denne filmen uten Inga. (…) Hun gjorde alle animasjonene, hun var i begynnelsen av utviklingen og jeg er henne veldig takknemlig for det«, understreker filmskaperen.

READ  Sveits vant i Tsjekkia og Norge i Serbia

En blanding av fiksjon og animasjon

Takket være denne kombinasjonen er filmen veldig frisk (selv om den utvikler seg mot noe mer dramatisk etter hvert), elskelige karakterer, hvis bekymringer berører oss.

Filmskaper Yngvild Sve Flikke ville vise at det er greit å gjøre feil. Et av temaene er frykten for morskap, her nettopp den for unge norske kvinner: «Vi er i en uvanlig alder for å bli gravid i 30-årene. Filmen tar også for seg å ta ansvar, modenhet og evnen til å takle alle situasjoner. Jeg tror at mange kvinner føler frykten for å bli mor, også de som planlegger.», fortsetter hun. «Også under svangerskapet er det en følelse av omsorg og kjærlighet som utvikler seg på ulike måter. Disse motstridende følelsene, disse motstridende følelsene, det var det jeg prøvde å få med meg i filmen.«

Yngvild Sve Flikkes Ninjababy er på kino denne onsdagen med Christine Kujat Thorpe, Arthur Berning, Nader Kademi.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *