Nissan Qashqai Tekna Mild Hybrid 140 hk test: Teknologi og komfort når kombinert

Under panseret på vår Qashqai Tekna-motor med 6-trinns manuell girkasse finner vi en 140 hk 1,3 liters firesylindret turbobensinmotor med 240 Nm dreiemoment, det samme som den gamle Qashqai-motoren, Renault Kadjar og Megane. Denne motoren er ledsaget av mikrohybridisering med tillegg av et 12-volts batteri i stedet for 48-volt. Dette valget gjorde det mulig å fokusere på å gå ned i vekt.

Selv om den er lastet under en prøvekjøring, er Nissan Qasquai smidig og har presis styring. Vær advart, 18-tommers felgene lar ruheten på veien stige inn i rattet og er noe skadelig for komforten. Dempingen er konstant, men etter hvert som farten øker blir det fortsatt litt karosserirulling.

På den annen side, når det gjelder ytelse, er ikke Qashqai et krigslyd. Hastigheten fra 0 til 100 km/t nås på 9,9 sekunder. Det får deg til å lure på hvor dreiemomentet på 240 Nm ble av når du prøver direkte akselerasjon. Knus gjerne høyre pedal om nødvendig.

Vær også oppmerksom på at den lange stigningen til den manuelle girkassen ikke øker akselerasjonen i byen, der det er et fall ved start.

Full av kjørehjelpemidler på startnivå

Qashqai er også full av kjørehjelpemidler, og dette er fra startnivå (fysikk). I tillegg til konvensjonell ABS og ESP er det aktiv filkontroll, antikollisjonsvarsling bak, intelligent nødbremsing med fotgjenger-, syklist- og kryssregistrering, intelligent cruisekontroll, trafikkskiltgjenkjenning, blindsonevarsling og tretthetsdeteksjon.

Men for å dra nytte av det berømte ProPilot, innvendig kjøreassistentsystem, må du skrive inn Tekna + og Tekna finish.

Som en påminnelse består ProPilot, en nivå 2 semi-autonom funksjon som ble debutert på Nissan Leaf, av adaptiv cruisekontroll med kjørefeltholder, filassistent og assistent for trafikkorkhåndtering.

READ  Negative renteberegninger lønner seg stort for bankene

Bruken er ganske enkel. Du må trykke på den dedikerte knappen (blå) på høyre side av rattet, og stille inn sikkerhetsavstanden i tillegg til den tillatte maksimalhastigheten. Deretter vises et grønt skjematisk diagram i form av rattet på instrumentpanelet, ledsaget av ordene «Pilot» i blått, mens avstanden til forrige kjøretøy er symbolisert med grønne rektangler.

Systemet er i stand til å «kjøre» Qashqai selv ved å administrere sikkerhetsavstander, retning og hastighet spesielt på motorveier. ProPilot akselererer, og stopper kjøretøyet fullstendig og starter på nytt når kjørefeltet er fri foran deg.

En liten nyhet er Drive Assist-funksjonen, som kun er tilgjengelig på Tekna med manuell girkasse. Dette verktøyet, sammen med navigasjonssystemet, gjør det mulig å tilpasse hastigheten ved å lese trafikklys eller når bilen nærmer seg en litt skarp sving. Resultatet er relevant snarere enn brutalt i sin automatiserte styring av veien. Det er ganske sammenlignbart med Volkswagen.

Til slutt, selv om vi ikke hadde muligheten til å prøve det, er Qashqai utstyrt med et prediktivt antikollisjonsvarslingssystem hvis sensorer er integrert i grillen. Denne siste erKan lese den forrige veien til kjøretøyet foran for å oppdage og varsle om kjøretøyet plutselig har bremset«, sier Nissan. Ved et problem skal bilen bremse automatisk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *