Nødmøte: Nord-Korea skyter opp interkontinentale ballistiske missiler over Japan

Sørkoreanske embetsmenn «oppdaget et langtrekkende ballistisk missil som ble skutt opp fra Chunan-området i Pyongyang mot Østsjøen rundt klokken 10:15 (0115 GMT),» sa han. Japan.

Tokyo sa at missilet reiste rundt 1000 km og at japanske styrker ikke forsøkte å ødelegge det under flukt. Den japanske forsvarsministeren Yasukazu Hamada sa at prosjektilet nådde en maksimal høyde på 6000 km, og konkluderte med at det var en «ICBM-klasse ballistisk missil», selv om andre detaljer blir analysert.

– En ballistisk rakett skutt opp av Nord-Korea ser ut til å ha landet i vår eksklusive økonomiske sone i Hokkaido, den største øya nord i den japanske øygruppen, sa Japans statsminister Fumio Kishida.

Det er ikke første gang et nordkoreansk missil avslutter sin kurs i Japans eksklusive økonomiske sone (EEZ), som strekker seg 200 nautiske mil (370 km) utenfor en stats kyst. mellom territorialfarvann og internasjonale hav.

Nord-Korea «gjentar provokasjoner med enestående frekvens. Vi gjentar at dette er fullstendig uakseptabelt,» sa Mr. Kishida fordømte.

Kamala Harris sitt APEC-nødmøte med 5 andre land

USAs visepresident Kamala Harris vil møte lederne av Japan, Sør-Korea, Australia, New Zealand og Canada fredag ​​etter at Nord-Korea har skutt opp et interkontinentalt ballistisk missil, sa en amerikansk tjenestemann.

Harris, som deltar på Asia-Stillehavstoppmøtet i Bangkok, møter fem ledere på sidelinjen av toppmøtet «for å diskutere DPRKs nylige rakettoppskyting» (Nord-Korea, red.anm.) Den store u falt på Japan, Det sa tjenestemann i Det hvite hus.

«Skamløs overtredelse»

Det hvite hus fordømte på sin side «på det sterkeste» skytingen og sa at det var «et frekt brudd på flere FNs sikkerhetsråds resolusjoner og unødvendig øker spenningen og risikerer å destabilisere sikkerhetssituasjonen i regionen».

READ  Galal Yafai vinner Flyweight Master Class på Storbritannias første olympiske boksing i Tokyo

3. november hadde Nord-Korea allerede lansert en ICBM, men Seoul og Tokyo rapporterte at oppskytningen hadde mislyktes. I mars i fjor brøt landet et forbud fra 2017 mot å skyte opp langdistansemissiler av denne typen.

Tidligere denne uken lovet Nord-Koreas utenriksminister et «tøft» svar på styrkingen av forsvarsalliansen mellom Seoul, Tokyo og Washington.

USA, Sør-Korea og Japan har trappet opp sine felles militære manøvrer de siste månedene som svar på trusler fra Nord-Korea, som Kim Jong Un ser på som en generalprøve for en invasjon eller styrt av regimet. .

Under et møte tirsdag på sidelinjen av G20-toppmøtet på Bali fortalte USAs president Joe Biden til sin kinesiske motpart Xi Jinping at Washington og Seoul skyldte Nord-Korea å avslutte opptrappingen og forlate sine atomprøver. tanken

MR. Biden, hans sørkoreanske motpart Yoon Suk-yeol og Mr. Kishida lovet også et «sterkt og fast» svar hvis Pyongyang gjennomførte testen på søndag, den syvende i sin historie siden 2017.

Den styrkende militæralliansen mellom Seoul, Tokyo og Washington «går inn i en uforutsigbar fase på den koreanske halvøya», svarte den nordkoreanske diplomatiske sjefen Cho Son Hui.

«Hard» er svaret

Hvis alliansen blir sterkere, «vil DPRKs militære reaksjon være alvorlig,» sa Cho, og brukte et akronym for Nord-Koreas offisielle navn, Den demokratiske folkerepublikken Korea.

Pyongyang gjennomførte en enestående serie oppskytinger i begynnelsen av november, inkludert et missil som landet nær sørkoreansk farvann for første gang siden slutten av Korea-krigen i 1953.

Bare 2. november var det 23 nordkoreanske rakettoppskytinger, flere enn i 2017, da leder Kim Jong Un og daværende USAs president Donald Trump truet hverandre med atomutslettelse.

READ  Mennesker over 40 år kan få Govt-vaksinen innen utgangen av mars

I september og oktober hadde Pyongyang allerede utført en rekke oppskytinger, inkludert et mellomdistanse ballistisk missil som fløy over Japan for første gang på fem år.

Pyongyang rettferdiggjorde sin novemberstyrke med en «aggressiv og provoserende» tilnærming fra Seoul og Washington.

Nord-Korea, som er utestengt fra å avfyre ​​missiler av FN-resolusjoner, vil blokkere enhver amerikansk innsats i denne retningen på grunn av splittelser i Sikkerhetsrådet, Kina og Russland, og FN.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *