Nokia T21 nettbrett, test og anmeldelse: et kraftig familienettbrett

Ved første øyekast minner Nokia T21-nettbrettet direkte om Nokia X30-smarttelefonen. Og det er å forvente, siden begge enhetene deler den samme «bygget for å vare» tagline med det aluminiumshuset beskrevet som holdbart. Innvendig lover Nokia holdbarhet som er minst like effektiv med garantien om tre år med månedlige sikkerhetsoppdateringer og to år med OS-oppdateringer, her i Android 12.

En gang i hånden er den første tilnærmingen ganske bra. Nettbrettet er ikke for tungt på 471 g for en skjerm som fortsatt er 10,36 tommer. Overflaten på hjelmen er litt glatt, men ikke noe irriterende, spesielt hvis du er vant til raskt å sette på et beskyttelsesdeksel. Volumknappene er plassert litt høyt på siden, men igjen, ingenting er irriterende i det lange løp. Nettbrettet låses opp med en kode, mønster eller til og med ansiktsgjenkjenning, noe som er veldig praktisk.

IMG20230120105555

Imponerende bilde- og lydkvalitet

Det første instinktet er å lansere en YouTube-video, og gjengivelsen er ganske imponerende. Ikke bare gir maksimalt volum kraftig, jevn og veldig god lydkvalitet, men bildet er også praktfullt. På den tekniske siden sier Nokia at nettbrettets høyttalere er utstyrt med OZO Playback, som gir den klarheten og følelsen av at lyden sprer seg rundt oss. For bildet har skjermen 2K-oppløsning og nettbrettet er Widevine L1-sertifisert, noe som garanterer høykvalitets streaming på VOD (Netflix, Prime, Disney+ osv.).

Ytelsesmessig lider ikke nettbrettet av noen latens når flere apper (som ikke bruker for mye strøm) åpnes samtidig. Den eneste forsinkelsen som ble notert dukket opp ved lansering av et mobilspill (Saint Seiya Legend of Justice). Selv med grafikken på sitt laveste punkt, er ikke opplevelsen helt jevn. På den annen side, når det kommer til enklere mobilspill, med få animasjoner, går alt veldig bra. Enheten er utstyrt med en Unisoc T612-prosessor (Octa-core: 2 x A75 og 6 x A55 ved 1,8 GHz). Selvfølgelig kan du se dine egne filmer og serier der takket være 64 GB internminne og et spor for et SD-kort.

Når det gjelder kameraet og dets 8MP, foran og bak, er resultatet ganske dårlig, men dette er uansett aldri et sterkt punkt for nettbrett. Bilder ser litt uklare ut i kunstig lys. Resultatet er tydeligvis litt bedre under sollys.

IMG_20230120_105407
IMG_20230120_105208
IMG_20230120_105308

Stor autonomi

Når det gjelder autonomi, gir Nokia tre dagers bruk takket være sitt 8200mAh batteri. Noe som er flott, siden du ikke bruker et nettbrett så ofte som en smarttelefon. Ved å hovedsakelig bruke multimediasiden, la oss si at Nokia T21 hovedsakelig har to flotte netter, som fortsatt er et utmerket resultat. Hurtiglading tilbys til og med, men den medfølgende laderen tillater det ikke.

Til slutt tilbyr nettbrettet to siste spesifikasjoner. Den kan inneholde et SIM-kort, som skal brukes som en smarttelefon, men begrenset til 4G (for WIFI + 4G-versjonen), og den er kompatibel med pekepenn, for de mest kreative. Det er viktig å merke seg at kun Wacom WGP og Wacom Active ES 2.0 penner kan brukes.

Kort sagt, Nokia T21-nettbrettet er et utmerket produkt for et familie- eller personlig miljø med få krav. Lyden, bildet, autonomien, pekepennen og fremfor alt to års oppdateringer av operativsystemet er dens sterke sider for behagelig og flytende bruk i en ikke-profesjonell sammenheng. Det er synd at det dukker opp latenstider for visse mobilspill, a priori en liten søtsuget. Det er klart at nettbrettet ikke skal tas for det det ikke er, langt fra proffproduktene til Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei og Lenovo. Enheten selges for €249 i WIFI-versjonen og €279 i WIFI + 4G-versjonen, veldig korrekt for fordelene. For høyere kvalitet er det nødvendig å bruke €300.

READ  Nye funksjoner på vei i Windows 11

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *