Nord-Korea advarer USA om å skrote militære øvelser i sør hvis de ønsker ‘en god natt’ ‘World News

Kim Jong Uns søster har advart USA om å eliminere fremtidige militære øvelser med Sør-Korea hvis de “ønsker en god natts søvn de neste fire årene.

Kim Yo-jong offentliggjorde uttalelsen tirsdag Nord-KoreaFørste inntrykk av Joe Bidens administrasjon

USAs utenriksminister Anthony Blingen og forsvarsminister Lloyd Austin har ankommet Asia for å besøke vennlige land Japan og Sør-Korea Om Nord-Korea og andre regionale spørsmål.

Kim Jong Un, som håndterer forholdet mellom de to koreaene, sa at Pyongyang ville vurdere å forlate den bilaterale avtalen fra 2018 for å redusere militære spenninger og avskaffelsen av den tiår gamle regjeringspartifraksjonsgruppen som har håndtert forholdet til Korea hvis den ikke trenger å samarbeide med Seoul.

Bilde:
Nord-Koreas leder Kim Jong Un

Han sa at han også vurderte å skrote kontoret som håndterer sørkoreanske turer til den vakre Diamond Hill i nord, som ble suspendert i Seoul i 2008 etter at en sørkoreansk vakt skjøt en sørkoreansk turist til døde.

“Vi vil holde øye med Sør-Koreas holdning og oppførsel, og hvis de blir mer provoserende, kan vi ta eksepsjonelle tiltak,” sa han i en uttalelse utgitt i Pyongyangs offisielle avis Rodong Sinmun.

“Jeg vil også benytte anledningen til å gi et råd til den nye amerikanske administrasjonen, som er veldig opptatt av å gi landet vårt stank av krutt fra havet,” sa han.

“Hvis de vil ha en god natts søvn de neste fire årene, er det bedre for dem å ikke gjøre ting som hindrer dem i å sove ordentlig fra begynnelsen.”

Sørkoreanske og amerikanske krigere startet årlige militære øvelser i forrige uke, som vil fortsette til torsdag.

READ  Justin Trudeau sier at USAs ledelse "savnet mye" under første møte med Biden | Joe Biden

Øvelser innebærer ikke kommandopostøvelser og datastyrt simulering og domenetrening.

Men Kim sa at selv små øvelser var fiendtlige mot Nord.

Tidligere har Pyongyang i stor grad reagert på øvelser mellom USA og Sør-Korea med rakettester.

“Krigsøvelser kan ikke eksistere sammen med dialog, fiendtlighet kan ikke eksistere sammen med samarbeid,” sa han.

Sør-Koreas talsmanns talsmann Boo Cheung-chan sa at de integrerte øvelsene iboende var defensive og ba Nord om å vise en “fleksibel tilnærming” som ville være konstruktiv for å sikre fred på den koreanske halvøya.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *