Norden elsker EV Nå er de enda grønnere: HyperDrive

Velkommen til HyperDrive Daily Conference, som avkoder revolusjonen som vil forvandle bilverdenen, fra elbiler til første selvkjørende biler og videre.

Nyhetssammendrag

Aldri. Norge?

Norge har høy EV-hastighet. Gunstig politikkstøtte, høyere drivstoffpriser, mange alternativer for lading av hjem og lokale elektriske motorsykler. Batteri-elektriske biler representerte 54% av salget av nye biler i landet i fjor på grunn av innsatsen fra Owners Association. I februar presenterte en Super Bowl-annonse Will Ferrell på vei til Norge.

Så langt er Norge mest forbruker enn å produsere EV-teknologi (selv om de som opprinnelig omfavnet søt innenlandsk vekst Venn E.V. Være uenig). Ettersom Nordics utvikler en ny EV-batteriproduksjonsklynge i Europa, vil den begynne å endre seg. Denne endringen fremhever en viktig del av industripolitikken gjennom flere tiår.

Rask omringing av en eller annen aktivitet: Svensk batteriutvikler Northwold Det gjør det bra med sin 40 gigawatt-timers anleggskonstruksjon i Nord-Sverige. Dette tilsvarer den nåværende kapasiteten til Tesla / Panasonic-anlegget i Nevada. I mellomtiden ble en ny norsk oppstart kalt Fryer A.S. Nord-Norge har kunngjort planer om å bygge en kapasitet på 43 gigawatt timer med batteriproduksjon. Mellom de to vil den kunne levere omtrent 1,5 millioner elbiler i året. En annen nykommer, Moro-batterier Det tar sikte på å kjøre et første batterianlegg i Sør-Norge innen 2024 og deretter gradvis øke kapasiteten.

Northwold har signert kontrakter og investeringer med VW, mens Fryer har identifisert planer om å levere noen av batteriene til norsk maritim sektor. Maritim elektrifisering drar også til Norge, med 31 båter som allerede er omgjort til elektriske, og ytterligere 20 i 2021.

Hovedårsaken til å sette i gang batteriproduksjon i Norden er lav kostnad, ren strøm. Kraftnettet i både Norge og Sverige er i stor grad avkarbonisert, hovedsakelig takket være vannkraft, og en økende rolle i en del atom- og vindkraftproduksjon i Sverige.

Samtidig kunngjør flere og flere bilprodusenter en versjon av ‘netto-null’ eller karbonnøytrale mål, der de tar sikte på å eliminere CO2-utslipp helt. Daimler har et karbon nøytralt mål på 2039; Rettet mot GM 2040; VW, Toyota og Ford 2050. Mange har midlertidige mål. Disse målene innebærer å følge nøye med på alle deler av forsyningskjeden – EV. Landet hvor batteriet produseres har stor innvirkning på CO2-stien. Nylig Bloomberg NEF-analyse setter 100 kV litiumionbatteripakke til 2,3 tonn CO2-utslipp fra produksjon ved bruk av nettforbindelsen i Tyskland, men under 0,1 tonn i Sverige.

Når elektriske biler beveger seg i Europa, vil du kanskje høre mer om ‘grønne batterier’ de neste årene, og land med renere kraftproduksjon og lavere faseutslipp vil ha nytte. Bilens CO2-regelverk kan til slutt endres basert på livssyklusutslipp i stedet for avgangsrør, noe som øker kursen.

Den samme dynamikken vil bli spilt i andre felt. Det nasjonale netto null- eller karbonneutrale målet på 54% av verdensøkonomien er allerede i praksis eller under diskusjon. Mange selskaper vil bli sett på som ledere, ikke henger med å nå disse målene, og vil justere sine forsyningskjeder basert på produksjon.

Selv om et avkarbonisert elektrisk system aldri vil bli omtalt i en Super Bowl-annonse, vil det være en hjørnestein for etableringen av industripolitikk og sysselsetting.

Før du går

Citroen C5X

Citroen C5X

Fotograf: William Croesus / Citroen

Stellandis har store planer om å komme inn i Kina, med Citroen-merket på rett spor for å produsere sitt flaggskip C5X Selg i Europa og innenlands på en fabrikk i Chengdu. Ingen bilprodusentIkke alene om å ønske seg en del av verdenDet største bilmarkedet. Noen produsenter baserer hele produksjonslinjen i Kina. Tenk på Daimler AGs smarte, for eksempel Volvo-bilS pole star.

READ  Striker mottar ortosensor og sin knekirurgiske sensorteknologi

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *