Norge 2021: Bli kjent med deltakerne i første heat – Eurovision

En ung innflytelse, en liga med legendarisk stemme, tre vindmøller og en jazzsanger med internasjonal suksess, deltakerne kjemper i første heat av det norske Melody Grand Prix-utvalget. Vi følger nøye med på de som konkurrerer på lørdag.

Lørdag 20. februar konkurrerer 12 akter om å representere Norge i Eurovision Song Contest 2021. Fem av dem vil være vinnere fra den innledende heatet, seks vil være forhåndskvalifiserte finalister og en vil være et wild card fra en av de første oppvarmingen.

Det har vært varmt siden denne lørdagen. Fire akter konkurrerer om en live plass i finalen. Vi vil også se på utførelsen av en av de forhåndskvalifiserte handlingene. Du kan lære deg disse handlingene nedenfor:

Stina TallingHev

.

Hun er bare 17 år gammel, men Stina Dolling er ukjent. Kjent som influencer med 90 000 følgere på YouTube, signerte han platekontrakt med Sony Music i 2019. Stina har gitt ut flere soloer og har kommet med noen forslag i tillegg. De fleste av hans suksesser er på barnemarkedet og på norske språk. Nå synger han på engelsk og har blitt en del av voksenmarkedet.

JornHåp er blodig håp

(Tekstforfattere: Age Sten Nilsson, J ன் rn Lande, Eric Renton, Gezel Age Carlson)

Vi møter 52 år gamle J ன் rn Lande, under artistnavnet Jrn. Har gitt ut sanger til sportsbegivenheter som fotballsanger Alt til Norge I 1994, Et sinn ble satt mot målet 1996 og for OL Populær For vinter-OL 2002. J ன் rn har spilt med mange band og gitt stemmen til League of Legends-spillet. I 2004 mottok han «European Border Breaker Award» fra EU-kommisjonen. Joan blir med på scenen av Gazelle Age Carlson, Ivind Stronen og Eric Renton. To av dem skrev sangen sammen med ிக் ge Stein Nielsen fra Wig Wamin (Norge 2005).

Den blåser mafiaenLøs akattum

(Tekstforfattere: J ன் rgen Lund Carlson, Cicard Evanson, Stick Espen Huntsness, Benjamin Sefring og Carolyn DeGene)

READ  Hegerberg trakk seg skadet ut av Norge

Gruppen inkluderer Sigurd Evanson (27) på trombone, J ர்க rgen Lund Carlson (27) på saksofon og Stick Espen Huntsness (32) på trompet. De har jobbet med mange kjente navn, samt stor underholdning.

På Melody Grand Prix 2021 vil Caroline DeGeneres synge med dem. Han er 22 år og er kjent under scenenavnet Hazel.

Beaty BelleLeker med ild

(Tekstforfatter: Beaty Belle)

Vi ser 46 år gamle Pete Legg som Beatty Belly. Hun er en erfaren sanger og låtskriver som har blitt kalt ‘Beyonce of Norway’ av en aviskritiker. Fra 1999 til 2015 var Beaty Belly et jazzband som ble grunnlagt av Beat og ektemannen Marius Rexjo. Bandet har gitt ut flere album og turnert rundt om i verden. Etter at bandet splittet, gikk Pete solo med samme navn. Akkurat da han gikk inn på den norske Melody Grand Prix-eksamen i år, skriver han vanligvis sin egen musikk.

Lørdag 16. januar skal alle fire av disse handlingene konkurrere i den første av de fem åpningsheatene. Vinneren går videre til de seks kvalifiserende begivenhetene før årets norske finale:

  • TIXUt av mørket
  • Atlee PetersonWorld on Fire
  • Stavanger kameraterBarndomsgater
  • Gajah RoadFøl igjen
  • Ren AlexanderStore åpne øyne
  • KEiiNOMonument

Mandag 18. januar presenterer den norske kringkasteren NRK fire akter som konkurrerer i andre heat. Følg med på Eurovisionary for flere oppdateringer om norsk nasjonal eksamen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *