Norge å la USAs militær inngå nye avtaler på sin jord

Norge, som deler en smal grense med nabolandet Russland, sa på fredag ​​at de hadde signert en endret avtale med USA om hvordan de skal kontrollere amerikanske militære operasjoner på deres jord.

Regjeringen har sagt at avtalen mellom de to NATO-allierte vil tillate USA å bygge anlegg på tre norske flyplasser og en marinebase, men vil ikke være tilstrekkelig til å skille amerikanske baser.

Avtalen nådd av statsminister Erna Solbergs minoritetsregjering må godkjennes av det norske parlamentet før den kan tre i kraft.

“Denne avtalen regulerer og letter USAs tilstedeværelse, opplæring og opplæring i Norge, og hjelper dermed Norges raske styrkelse av USA i tilfelle en krise eller krig,” sa regjeringen.

Forholdet mellom Norge og Russland, som deler en arktisk grense, forbedret seg gradvis i perioden etter den kalde krigen, med Moskva som gikk tilbake i 2014 da det annekterte Krim.

Dette provoserte spenninger i nord med en militær struktur på begge sider av grensen og hyppige militære manøvrer, men begge land søker å samarbeide om lokale spørsmål som grenseoverskridende reiser og fiskeri.

Etter at Norge ble med i NATO som grunnlegger i 1949, har Norge uttalt at de ikke vil tillate etablering av utenlandske baser eller lagring av atomvåpen i fredstid, selv om vestlige tropper er velkomne til å utøve jorden.

“Vårt samarbeid med våre allierte er i kontinuerlig utvikling. Denne avtalen bekrefter Norges nære forhold til USA og bekrefter Norges nøkkelposisjon i NATO Nord,” sa utenriksminister Ine Eriksen Soride.

“Vår politikk angående utplassering av utenlandske styrker i den norske regionen, lagring eller bruk av atomvåpen og havnebesøk forblir uendret,” sa han.

READ  Verdens lengste elektriske båt, Pasto opererer nå i Norge

Den russiske ambassaden i Oslo var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Våre standarder: Prinsipper for Thomson Reuters Foundation.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *