Norge anslår antall døde eller sårede til 180.000 på ukrainsk side, 100.000 på russisk side.

I tillegg til disse militære tapene, insisterte Norges stabssjef Eirik Kristoffersen på at vi også må inkludere de 30.000 ukrainske borgerne som allerede har dødd i «denne forferdelige krigen».

Dramatall. I løpet av nesten ett år med konflikt har krigen i Ukraina etterlatt nesten 180.000 døde eller sårede i rekkene av det russiske militæret, og 100.000 på ukrainsk side, ikke medregnet de 30.000 sivile ofrene, sa lederen i en rapport søndag. Den norske hæren.

– Russiske tap begynner å nærme seg rundt 180.000 døde eller sårede soldater, sa norsk stabssjef Erik Kristofferson til TV2 i et intervju, uten å spesifisere opprinnelsen til disse tallene.

Norge, som grenser til Russland, har vært medlem av NATO siden grunnleggelsen i 1949.

«Ukrainske tap kan være mer enn 100.000 døde eller sårede. I tillegg er det rundt 30.000 sivile i Ukraina som døde i denne forferdelige krigen,» la den norske generalen til. Russland og Ukraina har ikke gitt troverdige beretninger om sine tap på flere måneder.

Rollen til ukrainsk luftvernforsvar

I november sa den amerikanske militærsjefen Mark Mille at det russiske militæret hadde mer enn 100 000 døde eller sårede, med «sannsynligvis» et tilsvarende antall på ukrainsk side. Disse tallene kan ikke verifiseres uavhengig.

Til tross for sine store tap kan «Russland kan fortsette (denne krigen) i lang tid», bekreftet også Norges stabssjef søndag, med henvisning til Moskvas mobiliserings- og våpenproduksjonsevne.

«Det som er mer bekymringsfullt er om Ukraina kan holde det russiske luftvåpenet utenfor krigen takket være ukrainsk antiluftvern».

De fleste russiske angrepene de siste månedene har blitt utført med langdistansemissiler.

Tanker for Ukraina?

Den norske generalen etterlyste en rask tilførsel av kampvogner til Ukraina, som så langt har vært blokkert hovedsakelig av Tyskland.

– Hvis de må angripe om vinteren, trenger de det snart, sier Eirik Kristoffersen til TV2.

Berlin nektet å overlevere sine Panther-tanks til Kiev på fredag, til tross for presserende appeller fra Ukraina og flere europeiske land.

READ  Norges Arktis: Vanlig, Lafayette, Laks ... Perfekt inntekt for nordlige arter

Disse tunge stridsvognene er i rekken av flere europeiske land, inkludert Norge, men deres levering til Ukraina er i teorien underlagt tysk grønt lys.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *