Norge ble den ledende europeiske leverandøren av gasskraft

Redigert av Baptiste Morin, Romain Rouillard
endret til

07:18, 24. november 2022

Når europeiske energiministre møtes i Brussel denne torsdagen for å diskutere gasspristaket, vil Norge, som ikke er medlem av EU, følge diskusjonene nøye. I løpet av noen måneder ble det skandinaviske landet faktisk den viktigste gassleverandøren i Europa.

Den russiske rørledningen er nettopp kuttet – resultatet Krig i Ukraina – Europa måtte henvende seg til andre leverandører For å sikre gassforsyningen. Alle øyne vendte da mot Norge. I løpet av få måneder ble Oslo hovedleverandør av gass i Europa. Det skandinaviske landet vil derfor med en viss interesse følge diskusjonene mellom de europeiske energiministrene, som møtes denne torsdagen i Brussel. Konkret bør de ta opp problemet Gasspristak.

En artikkel om Norge direkte fra Gass Det kan gi ham 190 milliarder euro I 2022 er det ni ganger flere enn i 2019. Oslo er spesielt avhengig av tre store landanlegg, men har også 90 plattformer installert til sjøs for å sikre forsyninger. Disse strukturene sikrer en årlig gassproduksjon på om lag 110 milliarder m³.

Oslo liker ikke capsen

Norge er derfor logisk nok imot en mulig bindende handling fra EU. Men sistnevnte er ikke nødvendigvis interessert i å begi seg ut på dette feltet. – Vi har et livsviktig behov for å få gass fra Norge, så det å endre spillereglene under en krise virker ikke som en god løsning for meg, bekrefter professor Thierry Brothers of Science Bo. Energi.

Norge fortsetter på sin side å tilby garantier og har allerede økt sin eksport med 10 % for å hjelpe unionslandene. Avgjørelsen ble tatt i de første ukene av konflikten i Ukraina. I tillegg har et norsk gassselskap investert i et nytt felt for å sikre langsiktig europeisk gassforsyning. Budskapet er klart: Europa kan stole på Norge hvis det ikke setter tak på gassprisene.

READ  Norge: Russiske «spion» hvithval bekymrer myndighetene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *