Norge bøter Grinder dating-app $ 11,7 millioner for brudd på personvernet

Norge bøter dating-app for bøsser på 11,7 millioner dollar for å ikke ha fått godkjenning fra brukere før de deler personlig informasjon med reklamebyråer i strid med strenge EU-personvernregler.

Norsk Data Privacy Monitoring Group tirsdag kunngjorde at de hadde kunngjort sitt utkast til beslutning om å ilegge en bot på 100 millioner norske kroner, tilsvarende 10% av den årlige globale inntekten.

Databeskyttelse-kommisjonen tok grep etter en klage fra landets forbrukerråd om at personopplysninger ulovlig ble delt i markedsføringsøyemed. Rådet beskrev i en rapport i fjor hvordan fem partnerskapsselskaper i kvernen og online annonseringsindustri samler inn personopplysninger for bruk i målrettet reklame, på måter som rådet har sagt bryter EUs strenge GDPR personvernregler.

Overvåkingskomiteen kom til den foreløpige konklusjonen at Grinder delte brukerdata med flere tredjeparter uten hjemmel. Dataene inkluderer GPS-posisjon, brukerprofilinformasjon og om brukeren er på kvernen, noe som kan avsløre deres seksuelle legning, slik at spesiell beskyttelse kan oppnås.

“Datatilsynskommisjonen anser dette som en alvorlig sak,” sa Jørn Erik Ton, generaldirektør for myndigheten. “Brukere kunne ikke ha reell og effektiv kontroll over deling av dataene sine.”

Grindr svarte ikke umiddelbart på en e-postforespørsel om kommentar fra AP. Talsmann i Norge, J ோர் rn Richard Johansson, bekreftet overfor NRK, kringkasteren, at det var mottatt et brev fra regulatorene som informerte dem om boten.

– Grinder ser frem til å gå i samtale med Datatilsynet, sa Johansson til NRK, men sa at selskapet ikke har noen ytterligere kommentar.

Kvernen har frist til 15. februar for å gi tilbakemelding, og den endelige avgjørelsen vil bli tatt i betraktning av overvåkingskomiteen.

Privacy Monitoring Committee undersøker fortsatt fem reklameteknologiselskaper som mottok data fra Grinder, inkludert Mob, som eier Twitter.

READ  Jose Wheaton beskylder Buzzie The Vampire Slayer-stjernen for mishandling mens hun var gravid: 'Jeg følte meg maktesløs og ensom'

(Ansvarsfraskrivelse: Denne historien ble ikke redigert av www.republicworld.com, den ble opprettet automatisk fra en integrert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *