Norge deporterer lastebilsjåfør for ikke å bruke iskjeder

København, Danmark (AP) – Norske myndigheter har deportert en lastebilsjåfør som ble stoppet av politiet to ganger i løpet av en time for å ha kjørt uten tvungne iskjeder i nærheten av en by nord for polarsirkelen.

Mannen, som er forhindret fra å komme tilbake til Norge i to år, sa “uansett omstendighetene, dette representerer en stor fare,” sa politiets talsmann Per Oywind Skokmo i en uttalelse torsdag.

Politiet sa at betjenter først stoppet sjåføren og beordret ham å sette kjettinger på dekkene da han kjørte inn i byen Tromsø. Rett etterpå dro offiserer ham tilbake til en nærliggende bro.

I Norge kreves det at skandinaviske tunge kjøretøyer bruker iskjeder fra midten av november til slutten av mars, uavhengig av veiforhold.

Politiets talsmann Skokmo sa at mannens lastebil ikke hadde kjeder, så “vi så grunnene til å starte utvisningssaken mot den utenlandske sjåføren.”

Myndighetene ga ikke ut lastebilens navn eller nasjonalitet.

I tillegg til utvisning ble sjåføren ilagt en bot på 11.000 kroner (30.302). Han ble tatt bort fra Norge onsdag.

(Ansvarsfraskrivelse: Denne historien ble ikke redigert av www.republicworld.com, den ble opprettet automatisk fra en integrert feed.)

READ  Kongelige kommentatorer kritiserer Megan før de så intervjuet Megan, hertuginne av Sussex

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *