Norge er endelig klar til å fly til Norge for å unngå konkurs

Den norske regjeringen ønsker å redde Norge fra konkurs. Foto: Henning Baker

Norske flyselskaper har kunngjort at den norske regjeringen er klar til å yte økonomisk hjelp til flyselskapet på visse vilkår. Den norske regjeringen har avtalt å hjelpe Norge med såkalte hybridlån, som er ikke-modne lån med spesielle vilkår. Vilkårene for å bli med er at Norge samler inn minst 4,5 milliarder dollar fra private investorer, og flyselskapet må skaffe seg en omfattende gjenopprettingsplan.

Selskapet ga den norske regjeringen en plan for hvordan man skulle komme seg ut av krisen. Som en del av annen innsats håper flyselskapet å skaffe over halvparten av gjelden og skaffe mellom 4-5 millioner kroner ved å utstede nye aksjer i selskapet. Norge vil droppe sin investering på langdistanseruter fra USA til Asia, i stedet bare fokusere på kortdistanseruter til Europa.

Norge er for tiden under konkursbeskyttelse i Irland, hvor flertallet av selskapets fly og gjeld er registrert. Konkursbeskyttelse er en prosess der selskapet kan forhandle om et oppgjør med selskapets kreditorer som kan beskytte selskapets fremtid uten risiko for å bli slått konkurs. Norge har for tiden forhandlinger om å avskrive en stor del av gjelden.

Danske Jacob Pederson, leder for aksjeforskning i Sidbank, følger tett luftfartsindustrien og sier risikoen for at Norge går konkurs hvis støttet er magisk borte. Han la til at regjeringens støtte ville oppmuntre andre investorer til å investere i flyselskapet.

I følge Berlingske, Sa handelsminister Eiselin Niebe (v) i en uttalelse at det nye prosjektet er langt mer skummelt enn tidligere prosjekter. Han sier flyselskapets nye forretningsplan vil omfatte store endringer i selskapets gjeldsstruktur og 4-5 milliarder kroner i kapitalutbetalinger. Han la videre til at planen ser ut til å være mer robust enn det regjeringen sa nei til i oktober, og det er derfor de nå går inn for å bidra.

READ  Amal al-Mollimi presenterer sitt vitnesbyrd som Saudi-ambassadør i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *