Norge er klar i februar for redusert Pfizer / Bioentech-vaksine

Norge forventer at Pfizer / Bioentech-vaksinen vil bli redusert til andre uke i februar, men det er et nødlager, og regjeringens folkehelsebyrå sier at de vil fortsette å levere stoffet som planlagt.

Pfizer sa forrige uke i begynnelsen av februar at det ville redusere produksjonen av opptak laget for aksjer med Europa med Bioendech. Camila Stoltenberg, president for Norsk institutt for folkehelse, sa at selskapet hadde gitt andre retningslinjer, men at normale produkter forventes å gjenopptas i midten av februar.

«Pfizer har informert oss om endringer i ukentlige leveranser i de kommende ukene og frem til andre uke i februar. Disse endringene i ukentlig frakt vil variere i størrelse og varierer fra 1% til 15% per uke,» sa han til Reuters. Pfizer og Bioentech svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Nødlageret har levert den første vaksinen til 55.000 mennesker i 5,4 millioner land, hovedsakelig de som er i omsorgsboliger og først og fremst Pfizer / Bioendech-vaksinen.

Landet utenfor EU er en del av leirens program for vaksineanskaffelse via Sverige, som kjøper over kravet og krysser nivåene. «Når vi får forsinkelser på kort varsel, krever det vår logistikk. Det må være ekstra kapasitet til enhver tid,» sa Stoltenberg.

Han understreket imidlertid at leveranser til urbane strøk vil løpe de neste ukene, inkludert andre transjoner. Fra starten av prosjektet bestemte Oslo seg for å etablere en nødreserve på 60 000 enheter – som fikk strålende anmeldelser hjemme som et tiltak.

«Så vi kan gjøre opp for noen ukers forsinkelser i leveranser, men dette vil bare vare så lenge,» sa Stoltenberg. «Dette er et problem for land som har besluttet å bruke alle vaksinedoser umiddelbart, og forventer at Pfizer / Bioentech-distribusjoner er pålitelige.» (Tilleggsrapport av Ludwig Burger i Frankfurt; redigering av Andrew Cowthorn)

READ  C Norge - Johannes Dale leder an igjen

(Denne historien ble ikke redigert av Devtiscourse-ansatte, den ble automatisk opprettet fra en integrert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *